Оксана Бучко

Тернопільський молодіжний мер зустрічала Новий рік з 20-ма тисячами молодих паломників (фото)

IMG_5387

Місто Базель у Швейцарії став місцем зустрічі 2018 року для молодіжного мера Тернополя Лесі Голик. Саме там зібралась християнська молодь для спільних молитов, розваг, знайомств та цікавого проведення часу.

- Зимові Паломництва Довіри Тезе – це Різдвяні зустрічі, що вже понад 30 років проводяться щоразу в іншій країні. Так гуртують людей віком до 35 років, які повернувшись до своїх церков, спільнот, друзів та домівок творитимуть «паломництво довіри на Землі», - розповідає Леся Голик. - Для багатьох людей такі зустрічі – можливість не лише пізнати щось нове, а й нагода помандрувати за відносно невеликі кошти. Адже проживання у сім’ях та харчування забезпечується організаторами Тезе, приймаючими парафіями (ночівлі відбуваються у сім’ях  та родинах, які мешкають у місті чи в його околицях) і покриваються частково  такі витрати внеском, який сплачує кожен учасник. А що зустрічі відбуваються в різних куточках Європи і учасники їдуть автобусами – то це ще й нагода побачити релігійні та культурні надбання міст на шляху до місця призначення.

P71231-163306
P71231-163306

Тернополянка вже вчетверте бере участь у Паломництві Довіри Тезе. Цього разу під час дійства вона працювала волонтером.

- Це було одне задоволення працювати усі п’ять днів Зустрічі з чудовою командою у Door team, - продовжує Леся. - Нашим завданням було регулювати наповненість секторів у великому спортивному центрі Jacobs Hall. Провели чудові кілька днів, під час яких відбувались ранкові молитви на парафіях поселення, обговорення денного та вечірнього Євангелія у малих групах,  обідні молитви в усіх церквах міста, спільні для частини учасників з різних країн, традиційні «конвеєрні» обіди та захоплюючі і натхненні вечірні молитви, коли в одному місці збирається понад 5 тисяч людей для спільних чувань.

P71229-202306
P71229-202306

Дорогою додому можна було відвідувати інші церкви у нових містах Європи.

- Повертаючись додому, моїй групі вдалось зустрітись з українською парафією міста Вроцлав, побачити чудове місто Інсбрук в підніжжі Альп та провести цілий день у Відні, насолоджуючись надзвичайно теплою погодою та атмосферою Австрійської столиці.  А також – відвідати українську  церкву, - додає вона. - Можливо, хтось вважає такі паломництва «релігійним туризмом», однак, на мою думку, дорога до Бога в кожного своя і кожен бере від Тезе те, що потребує саме в цю мить.

P71228-185126
P71228-185126

До слова, цього року у Базелі зустрілось було майже 20 тисяч молодих паломників, з них – понад 2,5 тисячі – українці. Наступну регіональну зустріч Тезе пропонують провести у Львові з 28 квітня до 1 травня.

Фото з архіву Лесі Голик

Вибір читачів за тиждень

Відео