Тернополянки можуть дізнатися ім’я майбутнього чоловіка

voroginnj

13 січня українці, а зокрема і тернополяни святкують Маланку. Це традиційне українське свято, що відзначають напередодні дня св. Василя.

 Окрім того, що у цей день колядують та щедрують, так ще й можна дізнатися ім’я судженого. Кажуть, що саме цього вечора – найправдивіше ворожіння.

Ворожіння на варениках

Дівчата готують вареники із такими начинками: ґудзики, квасолинки, цукор, нитки, перець та монети. Якщо оберете вареник з квасолею – це до поповнення в родині, ґудзики - до обновки, цукор – до солодкого життя, перець – чекайте на цікаві новини, нитка – на дорогу, пише 1+1.

Ім'я майбутнього чоловіка

Дівчина може після опівночі вийти на вулицю та запитати імя у першого чоловіка, якого побачить. Вважається, що саме так зватимуть її майбутнього чоловіка.

Ворожіння на гребінці

Побачити майбутнього чоловіка можна за допомогою гребінця? Потрібно покласти гребінець під подушку перед сном і сказати наступну фразу: «Суджений-ряджений, розчеши мені голову!» Хто насниться, за того дівчина і заміж вийде.

Ворожіння на нитках

Дівчата підпалюють опущені нитки однакової довжини: у кого відразу потухне - сидіти в дівках, у кого згорить швидше за всіх - скоро під вінець, пише Укрмедіа.

Ворожіння на яйцях Ворожіння відбувається наступним чином: у склянку наливають теплу воду і розпускають у воді яєчний білок. Якщо білок раптом опускається на дно склянки, це віщує всякі неприємності: смерть, пожежа. Незаміжнім дівчатам це передвістя загрожує вічним самотнім життям. Но зазвичай білок залишається в центрі склянки і, згорнувшись, набуває форму різних фігур, які тлумачать таким чином: - Фігура, схожа на церкву, віщує дівчині швидке весілля, літній жінці - смерть; - Якщо вийшла фігура нагадує вам корабель з вітрилами, це означає швидкий приїзд чоловіка для заміжньої жінки, дівчині віщує заміжжя і від'їзд в іншу країну, молодому чоловікові - далеку подорож.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео