/ /Тернополянам на замітку: Страви для Старого Нового року

22 Січня 2018, Понеділок


Погода
Погода у Тернополі 23 січня

Вимогу тернополян влада таки виконала

Вертеп 29 школи виявився кращим в Тернополі та посів 3 місце на обласному конкурсі (фото)

Тернопіль кращий за Івано-Франківськ (фото)

Ще 6 тернополян захворіли на кір

Фоторепортаж
Для дітей військовослужбовців провели концерт (фото)

У Тернополі горів автомобіль

Фотофакт
Тернопільський «Красунчик дня»

«Шукач скарбів» з Тернопільщини слізно просив у суді змінити йому вирок

Смертельне місце: на Тарнавського знову аварія

Фотофакт
У Тернополі припаркувались посеред «зебри» біля управління СБУ (фото)

Аж 11 депутатів на Тернопільщині не захотіли показувати свої статки

Фоторепортаж
Тернополяни вишивали Україну просто у торговому центрі (фото)

Тернополян навчать бути на своєму місці

Неподалік Тернополя аварія: постраждали двоє людей

На Тернопільщині шукають землю для облаштування ринку

Фоторепортаж
Балясини із вулиці Чорновола (фото)

На дорогах Тернопільщини працює майже 100 снігорозчищувальних машин

Відео
Жителі Тернопільщини та Хмельниччини побраталися на Збручі (відео)

На Гусятинщині авто з двома чоловіками пішло під воду, один вибратися не встиг

Фотофакт
Тернополян змусили попрощатися із новорічно-різдвяними святами (фотофакт)

Збаражчани скаржаться: «Напевно немає у нас магазину, де б не було зіпсованих продуктів»

Фоторепортаж
У Тернополі мешканці будинку з ОСББ показали новорічний клас (фото)

Фотофакт Погода
У Заліщиках борються зі снігом з п’ятої ранку (фото)

Відео
Жителі Тернопільщини уже три місяці не отримують зарплату (відео)

Фотофакт
Борщ вже не в моді? Під Тернополем гниють цілі поля капусти (фотофакт)

Шість врожаїв на рік. І таке може бути (Агро-новини)

Неподалік Тернополя школярам не вистачає місця

У Тернополі подешевшали овочі

Терміново Фоторепортаж
Водій VW Caddy, на який у Тернополі наїхав грейдер – в шоці (фото)

Фотофакт
Грейдер, який розчавив VW Caddy у Тернополі (фотофакт)

Фотофакт
У Тернополі встановили «голий» рекорд (фото)

Скандальний оздоровчий табір на Тернопільщині залишили району

Фоторепортаж
Чотири розкішні деталі на вулиці Івана Франка (фоторепортаж)

Відео
Що охороняємо – те і маємо? На Тернопільському ставі – знову браконьєри (відео)

Тернополянам на замітку: долар та євро знову виросли

Фоторепортаж
У Тернополі шукали кандидатів на головні ролі легендарного комедійного серіалу «Леся + Рома» (фото)

Анонс
Тернополяни дізнаються більше про Таїланд, Філіппіни та Японію

Відео
Як у Кременці готують майбутніх олімпійців (відео)

Фотофакт Це цікаво
На Тернопільщині на Водохреща зацвіли підсніжники (фотофакт)

Відео
Бездушні бучачани: «Дівчина в крові – базарники ржуть» (відео)

Це цікаво
22 січня в історії Тернопільщини

Фотофакт
У Бережанах відбулися важливі зміни (фотофакт)

Страшна трагедія на Тернопільщині

Жахливе ставлення до клієнтів на Тернопільщині

Це цікаво
Тернополяни здивовані дивними іконами унікальної церкви (фото)

21 Січня 2018, Неділя


Погода
Майже весь день у Тернополі сніжитиме

На Тернопільщині продовжують порушувати закон

10-річний тернополянин побачив справжні флорбольні зали та майданчики за кордоном

ВідеоЕксклюзив Це цікаво
Шляхами журналіста Ле Ле від села Поручин до США (частина 2)

Відео
Підсумковий випуск відеоновин у Тернополі за тиждень

Тернополянам на замітку: Страви для Старого Нового року

У ніч з 13 на 14 січня готують страви на Щедрий вечір.  Традиційно у цей день подають кутю, вареники, м’ясні страви, узвар. Тернополяни можуть обрати рецепти на свій смак у підбірці, яку пропонує 24tv.ua.

Щедра кутя

Інгредієнти:

  • пшениця або рис – 400 г;
  • мак – 200 г;
  • волоські або лісові горіхи – 100 г;
  • сухофрукти – 100 г;
  • мед – 100 г;
  • коньяк – 1 ст. л. (за бажанням);
  • вершкове масло – 2-3 ст. л.

Рецепт щедрої куті:

  1. Залишити у воді пшеницю на 1-2 години. Відварити до готовності у пропорції зерна і води 1:2,5.
  2. Відпарити мак протягом 15 хв, розтерти у ступці. Порізати горіхи, сухофрукти.
  3. Мед розчинити у склянці теплої води або узварі та вилийте в кашу. Кутя не повинна бути рідкою, тому вам може знадобитися не вся медова вода.
  4. У самому кінці в кутю за бажанням можна додати коньяк та ложку вершкового масла. Перед подачею добре перемішайте усі інгредієнти.

Печеня по-домашньому зі свинини

Інгредієнти:

  • 500 г нежирної свинини;
  • 2 цибулини;
  • 7-8 великих картоплин;
  • 2-3 столових ложки рослинної олії;
  • сіль і перець за смаком;
  • свіжа зелень.

Рецепт печені зі свинини

  1. М’ясо нарізати невеликими кубиками. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Картоплю почистити і нарізати пластинками (близько 2 см).
  2. У глибокій сковорідці нагріти олію і обсмажити м’ясо до утворення рум’яної скоринки. Викласти в м’ясо цибулю і смажити, поки вона не стане прозорою. Додайте нарізану картоплю, посоліть, поперчіть та добре перемішайте.
  3. Закрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності. За бажанням печеню можна готувати порційно в глиняних горщиках в духовці.

Холодець із двох видів мяса

Інгредієнти:

  • яловича гомілка та ще 500 г яловичини;
  • свинина – 500 г;
  • 1 морква;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • кріп – 3-4 гілочки;
  • петрушка – 3-4 гілочки;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • чорний перець (горошком);
  • сіль за смаком.

Рецепт холодцю на Старий Новий рік:

  1. Яловичу гомілку залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 5 годин. Не забувати зняти піну. Додати м’ясо, що залишилося (яловичину та свинину) і варіть ще півтори години.
  2. Помити, очистити і крупно нарізати моркву і цибулю. Додати в бульйон. Також покласти туди перев’язаний ниткою пучок зелені, лавровий лист і перець і варити ще півгодини. Посолити бульйон та процідити.
  3. Зняти м’ясо з кісток і нарізати досить дрібно. Очищені зубчики часнику вичавити до м’яса.
  4. Розкласти м’ясо по формах. Залити бульйоном, щоб м’ясо було під поверхнею (приблизно на два пальці). Залишити остигати при кімнатній температурі, а потім помістити форми в холодильник, поки холодець застигне.

Крученики зі свинини та грибами

Крученики зі свинини можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою − від картоплі і овочів до горіхів і ананасів. Ми обрали простий варіант – з грибною начинкою. Але ви можете обрати начинку на свій смак!

Інгредієнти:

  • 500 г свинини (філе);
  • 400 г печериць (або сушених грибів);
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. борошна;
  • олія;
  • спеції за смаком (базилік, орегано, коріандр, майоран, чебрець, перець);
  • сіль за смаком.

Рецепт кручеників зі свинини та грибною начинкою:

  1. М’ясо нарізати упоперек волокон шматками завтовшки приблизно 1 сантиметр, добре відбивати молоточком, посолити і поперчити.
  2. На сковорідці підсмажити цибулю, гриби та спеції. Потрібно, щоб із суміші випарувалася вся рідина. Відкладіть 2-3 ст. ложки готових грибів із начинки для тушкування кручеників.
  3. У кожен шматочок м’яса покласти грибну начинку і загорнути рулетиком, акуратно підгортаючи краї, щоб із них не випадала начинка, і скріпити зубочистками.
  4. Кожен рулетик обваляти у борошні й обсмажити на олії з обох боків до утворення золотистої скоринки. Покласти крученики в каструлю, пошарово перекладаючи рештою грибів із начинки, залити водою (або бульйоном), так, щоб вона трохи покривала крученики, посолити. Тушкувати крученики під кришкою на повільному вогні приблизно 40-50 хвилин до повної готовності.
  5. Крученики зі свинини добре подавати з гарніром: пюре, овочами тощо.

Млинці з мясним фаршем

Інгредієнти для млинців на 3 порції:

  • молоко (300 мл);
  • 2 яйця;
  • борошно (200-250 г);
  • 1 ст. ложка олії;
  • сіль та перець.

Рецепт млинців

Інгредієнти для начинки:

  • 400 г відвареного м’яса (свинина, яловичина);
  • 1 цибулина;
  • пучок зелені;
  • 3 ст. ложки рослинної олії;
  • спеції для м’яса;
  • сіль за смаком.

Рецепт млинців

  1. Збити яйця в пишну піну. Додати до яєць сіль та перець і знову збити.
  2. Додати до збитих яєць тепле молоко та перемішайте. Додавайте малими порціями борошно та постійно перемішуйте до того часу, поки не зникнуть всі «грудочки».
  3. Смажити млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум’яняться.
  4. Для начинки відварене м’ясо пропустити через м’ясорубку. Дрібно поріжте цибулю та зелень (можна брати заморожену).
  5. На розігрітій сковороді в рослинному маслі обсмажити цибулю, потім додати м’ясо, спеції, посолити і обсмажити, помішуючи, 10 хвилин. Додати зелень і перемішати.
  6. Викладати готову начинку в центр млинця, сформувати мішечок та закріпити його краї за допомогою зеленої цибулі. Або сформувати просто конвертики, якщо зеленої цибулі немає.

Узвар з родзинками та вишнею

Узвар – традиційний український напій, який готують на різні свята. Зокрема, на Святвечір та на Старий Новий рік.

Інгредієнти:

  • сушені яблука 100 г;
  • сушені груші 100 г;
  • чорнослив 100 г;
  • курага 100 г;
  • родзинки 100 г;
  • сушена вишня 100 г;
  • цукор 100 г.

Рецепт узвару

  1. Залити сухофрукти (традиційний склад – сушені груші, яблука, родзинки і чорнослив) водою і ретельно промити їх.
  2. У каструлю налити воду (2-3 літри), довести до кипіння. У воду викласти всі сухофрукти, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити ще 15-20 хвилин під кришкою. За 5 хвилин до готовності додати в каструлю цукор.
  3. Після цього зняти узвар з вогню та дати йому настоятись 12 годин. Перед подачею на стіл узвар варто процідити.

Фото 24tv.ua

403

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора