/ /Тернополянам на замітку: Страви для Старого Нового року

18 Липня 2018, Середа


Це цікаво
18 липня в історії Тернопільщини

Відео
Добровольці Правого Сектору вилучали не один літр алкоголю у прочан (відео)

На Тернопільщині тривають ремонтні роботи (фото)

Фоторепортаж
На Тернопільщину завітали гості з Польщі аби навести лад (фото)

Фоторепортаж
Мальовниче місто на Тернопільщині відзначило день народження (фото)

17 Липня 2018, Вівторок


Погода
З гнилого кута нагнало хмари – буде дощ

Відео
Тернопільське летовище обгородять парканом за 2 мільйони (фото, відео)

Фоторепортаж
У Тернополі вибухнув газ у багатоповерхівці (фоторепортаж)

На «Дружбі» аварія: дівчина у лікарні

Відео
Треба визнати: на Тернопільщині немає єдності навіть між вояками АТО (фото, відео)

Відео
Тернополяни не п’ють води в квартирах (відео)

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Як тернополянам не стати жертвою інтернет-шахрайства

На Тернопільщині не розминулись автобус та легківка: є потерпілі

Фоторепортаж
Тернопільське тендітне скло, яке пережило війну

У кар’єрі на Тернопільщині знайшли тіло чоловіка

Україна може зробити «світову бомбу» в економіці (Агро-новини)

Відео Фоторепортаж
Унікальні краєвиди Скала-Подільського замку (фото, відео)

У тернопільській футбольній команді знову поповнення

Ліки, які шкодять: на Тернопільщині заборонили продаж деяких препаратів

Відео
Кременецький ліцей спіймав облизня – віддавати йому приміщення депутати не поспішають (фото, відео)

На Тернопільщині затримали контрабандиста

Тернопільщина після кожної зливи ненадовго стає справжньою Венецією

Фотофакт
На Кременеччині знову продають цукерки з живими хробаками (фотофакт)

Чому тернопільські активісти поступають в ТНЕУ

Майже 35 тисяч гривень викрали з авто тернополянина

У Тернополі готують шаурму серед мишачого посліду

Телефонні шахраї вишукують нових жертв

Відео Фоторепортаж
Псувати нерви депутатам у Тернополі планують учасники АТО (фото, відео)

У Тернополі жахлива аварія: вантажівка перекинулась, водій у лікарні

Відео
Тернополянам ще довго доведеться розгрібати наслідки негоди (відео)

Тернополянка перемогла у конкурсі Miss Ukrainian Canada

Це цікаво
17 липня в історії Тернопільщини

Відео
Родини загиблих військовиків Тернопільщини взяли участь у Всеукраїнській прощі в Зарваниці (фото, відео)

На Тернопільщині відбувся огляд районних пожежно-рятувальних команд (фото)

Відео
Тернопільські артилеристи смачно нагодували прочан у Зарваниці (фото, відео)

ФК «Арсенал» готується до другого кола в чемпіонаті

16 Липня 2018, Понеділок


Погода
Який Андрій – такий і Калинник (11 серпня)

Аварія на Тернопільщині: водія врятувало диво (фото)

Дотиснули: Кохман теж дасть Тернополю гроші за «своїх» дітей (фото)

Відео
Більше кілометра дороги оновили на транспортній артерії Тернопільщини

У Тернополі провалилася рятувальна вантажівка (фото)

Відео Фоторепортаж
Прочани запалили тисячі вогнів у Зарваниці

Тернопільщина: іноземних «клієнтів» на Білецькій – усе більше і більше

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Фоторепортаж
Чотири сецесійні рослини з Тернополя

Фотофакт
Тернополяни навмання переходили дорогу

Сезон молодої картоплі провалено (Агро-новини)

Відео
Канадієць показав тернополянам, що має робити на уроках сучасний вчитель (фото, відео)

Менеджерам з продажу на Тернопільщині обіцяють від 30000 гривень та відсотки

Допомогти слідству просять правоохоронці Тернополя

У Тернополі трапилася аварія: дівчина в лікарні

Тернополянам на замітку: Страви для Старого Нового року

У ніч з 13 на 14 січня готують страви на Щедрий вечір.  Традиційно у цей день подають кутю, вареники, м’ясні страви, узвар. Тернополяни можуть обрати рецепти на свій смак у підбірці, яку пропонує 24tv.ua.

Щедра кутя

Інгредієнти:

  • пшениця або рис – 400 г;
  • мак – 200 г;
  • волоські або лісові горіхи – 100 г;
  • сухофрукти – 100 г;
  • мед – 100 г;
  • коньяк – 1 ст. л. (за бажанням);
  • вершкове масло – 2-3 ст. л.

Рецепт щедрої куті:

  1. Залишити у воді пшеницю на 1-2 години. Відварити до готовності у пропорції зерна і води 1:2,5.
  2. Відпарити мак протягом 15 хв, розтерти у ступці. Порізати горіхи, сухофрукти.
  3. Мед розчинити у склянці теплої води або узварі та вилийте в кашу. Кутя не повинна бути рідкою, тому вам може знадобитися не вся медова вода.
  4. У самому кінці в кутю за бажанням можна додати коньяк та ложку вершкового масла. Перед подачею добре перемішайте усі інгредієнти.

Печеня по-домашньому зі свинини

Інгредієнти:

  • 500 г нежирної свинини;
  • 2 цибулини;
  • 7-8 великих картоплин;
  • 2-3 столових ложки рослинної олії;
  • сіль і перець за смаком;
  • свіжа зелень.

Рецепт печені зі свинини

  1. М’ясо нарізати невеликими кубиками. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Картоплю почистити і нарізати пластинками (близько 2 см).
  2. У глибокій сковорідці нагріти олію і обсмажити м’ясо до утворення рум’яної скоринки. Викласти в м’ясо цибулю і смажити, поки вона не стане прозорою. Додайте нарізану картоплю, посоліть, поперчіть та добре перемішайте.
  3. Закрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності. За бажанням печеню можна готувати порційно в глиняних горщиках в духовці.

Холодець із двох видів мяса

Інгредієнти:

  • яловича гомілка та ще 500 г яловичини;
  • свинина – 500 г;
  • 1 морква;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • кріп – 3-4 гілочки;
  • петрушка – 3-4 гілочки;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • чорний перець (горошком);
  • сіль за смаком.

Рецепт холодцю на Старий Новий рік:

  1. Яловичу гомілку залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 5 годин. Не забувати зняти піну. Додати м’ясо, що залишилося (яловичину та свинину) і варіть ще півтори години.
  2. Помити, очистити і крупно нарізати моркву і цибулю. Додати в бульйон. Також покласти туди перев’язаний ниткою пучок зелені, лавровий лист і перець і варити ще півгодини. Посолити бульйон та процідити.
  3. Зняти м’ясо з кісток і нарізати досить дрібно. Очищені зубчики часнику вичавити до м’яса.
  4. Розкласти м’ясо по формах. Залити бульйоном, щоб м’ясо було під поверхнею (приблизно на два пальці). Залишити остигати при кімнатній температурі, а потім помістити форми в холодильник, поки холодець застигне.

Крученики зі свинини та грибами

Крученики зі свинини можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою − від картоплі і овочів до горіхів і ананасів. Ми обрали простий варіант – з грибною начинкою. Але ви можете обрати начинку на свій смак!

Інгредієнти:

  • 500 г свинини (філе);
  • 400 г печериць (або сушених грибів);
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. борошна;
  • олія;
  • спеції за смаком (базилік, орегано, коріандр, майоран, чебрець, перець);
  • сіль за смаком.

Рецепт кручеників зі свинини та грибною начинкою:

  1. М’ясо нарізати упоперек волокон шматками завтовшки приблизно 1 сантиметр, добре відбивати молоточком, посолити і поперчити.
  2. На сковорідці підсмажити цибулю, гриби та спеції. Потрібно, щоб із суміші випарувалася вся рідина. Відкладіть 2-3 ст. ложки готових грибів із начинки для тушкування кручеників.
  3. У кожен шматочок м’яса покласти грибну начинку і загорнути рулетиком, акуратно підгортаючи краї, щоб із них не випадала начинка, і скріпити зубочистками.
  4. Кожен рулетик обваляти у борошні й обсмажити на олії з обох боків до утворення золотистої скоринки. Покласти крученики в каструлю, пошарово перекладаючи рештою грибів із начинки, залити водою (або бульйоном), так, щоб вона трохи покривала крученики, посолити. Тушкувати крученики під кришкою на повільному вогні приблизно 40-50 хвилин до повної готовності.
  5. Крученики зі свинини добре подавати з гарніром: пюре, овочами тощо.

Млинці з мясним фаршем

Інгредієнти для млинців на 3 порції:

  • молоко (300 мл);
  • 2 яйця;
  • борошно (200-250 г);
  • 1 ст. ложка олії;
  • сіль та перець.

Рецепт млинців

Інгредієнти для начинки:

  • 400 г відвареного м’яса (свинина, яловичина);
  • 1 цибулина;
  • пучок зелені;
  • 3 ст. ложки рослинної олії;
  • спеції для м’яса;
  • сіль за смаком.

Рецепт млинців

  1. Збити яйця в пишну піну. Додати до яєць сіль та перець і знову збити.
  2. Додати до збитих яєць тепле молоко та перемішайте. Додавайте малими порціями борошно та постійно перемішуйте до того часу, поки не зникнуть всі «грудочки».
  3. Смажити млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум’яняться.
  4. Для начинки відварене м’ясо пропустити через м’ясорубку. Дрібно поріжте цибулю та зелень (можна брати заморожену).
  5. На розігрітій сковороді в рослинному маслі обсмажити цибулю, потім додати м’ясо, спеції, посолити і обсмажити, помішуючи, 10 хвилин. Додати зелень і перемішати.
  6. Викладати готову начинку в центр млинця, сформувати мішечок та закріпити його краї за допомогою зеленої цибулі. Або сформувати просто конвертики, якщо зеленої цибулі немає.

Узвар з родзинками та вишнею

Узвар – традиційний український напій, який готують на різні свята. Зокрема, на Святвечір та на Старий Новий рік.

Інгредієнти:

  • сушені яблука 100 г;
  • сушені груші 100 г;
  • чорнослив 100 г;
  • курага 100 г;
  • родзинки 100 г;
  • сушена вишня 100 г;
  • цукор 100 г.

Рецепт узвару

  1. Залити сухофрукти (традиційний склад – сушені груші, яблука, родзинки і чорнослив) водою і ретельно промити їх.
  2. У каструлю налити воду (2-3 літри), довести до кипіння. У воду викласти всі сухофрукти, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити ще 15-20 хвилин під кришкою. За 5 хвилин до готовності додати в каструлю цукор.
  3. Після цього зняти узвар з вогню та дати йому настоятись 12 годин. Перед подачею на стіл узвар варто процідити.

Фото 24tv.ua

407

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора