/ /Тернополянам на замітку: Страви для Старого Нового року

27 Квітня 2018, П’ятниця


Відео
Нападник на екс-депутата Ігоря Турського перебуває у розшуку (відео)

Анонс
Завтра у Тернополі можна буде залишити відбиток своєї руки

Тернополянам на замітку: отримали спадок – збігайте до 1 травня на Білецьку

Відео
Селяни на Тернопільщині нині б’ють рекорди не лише на городах (відео)

Фоторепортаж
Юні науковці привезли до Тернополя купу «золота», «срібла» та «бронзи» (фото)

Це цікаво
27 квітня в історії Тернопільщини

На Тернопільщині провели показовий День цивільного захисту (фото)

На Тернопільщині відбулась виставка в пам’ять Чорнобильської трагедії

Центр первинної медичної-медико-санітарної допомоги м.Чорткова отримав нові стільці (фото)

На Тернопільщині оновлюються медичні заклади (фото)

26 Квітня 2018, Четвер


Погода
Вранці у Тернополі ще дощитиме

Міністр сказав, у якій сфері Тернопільщина вибилися в лідери

У тернопільських чиновників варто повчитися купувати дешеві автомобілі

Майбутнім медикам у кременецькому училищі погрожували пістолетом

Відео
Діткам-сиротам із Теребовлі подякував Папа Римський Франциск (відео)

Фотофакт
У Тернополі живуть ще ті винахідники (фотофакт)

 У Бережанах готуватимуть чемпіонів з греблі на байдарках

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Тернополяни знову відпочиватимуть аж 4 дні

Анонс
У Тернополі розважатимуться космонавти

Цієї ночі знову понищили пам’ятник жертвам Голокосту

Фоторепортаж
У Великих Гаях будуть мати нову забавку (фото)

Фоторепортаж
Найдавніші орнаменти у Тернополі (фоторепортаж)

Анонс
Тернополянам розкажуть правду про справжній ірландський віскі

На Тернопільщині завдали шкоди на понад півмільйона грн

Через величезний потік фур обхід тернополя потребує постійного догляду

Фоторепортаж
Тернопільську поліцію «окуповують» дівчата (фото)

Фоторепортаж
Винахідника динаміту згадали у Тернополі (фото)

У селян намагаються відібрати 70 земельних ділянок (Агро-новини )

На Тернопільщині не буде жодного вищого навчального закладу, зате побільшає доцентів

Про їх героїчний подвиг не забули (фото)

Відео
Хто винен у смерті 6-місячної дівчинки, розбиратиметься поліція (відео)

Уже відомо, хто керуватиме Чортківським районом

Відео
На Тернопільщині виборці поскаржилися на те, що їх хотіли підкупити (відео)

Фотофакт
На Тернопільщині замість дерев «виросли» книги (фотофакт)

Незаконні рубки дерев на понад 1 мільйон гривень зафіксовано на Тернопільщині

За чим треба негайно їхати до Кременця? (фоторепортаж)

Відео
Тернополяни готуються до масштабного забігу (відео)

У тернопільській бібліотеці читачам пропонують самим обрати з-поміж 50 тисяч книжок

У Тернополі підстрелили двадцятирічного хлопця

На що тернополяни витратили 8 мільйонів доларів?

Відео
У Тернополі в день щеплення померла 6-місячна дитина (відео)

У проморолику про туристичну Україну Тернопільщині не вділили бодай секунду

У відомого тернопільського гурту – новий учасник

Під колесами мотоцикла опинився хлопчик

У Тернополі ледь не трапився вибух

Адвокати, громадські активісти та представники виконавчої і судової влади Тернопільщини обговорили питання запобігання та протидії домашньому насильству

Відео
Варто знати: які дороги на Тернопільщині дочекаються ремонту (фото, відео)

Анонс
Фільм про психопатів, багатіїв, соціальні привілеї, самогубства і вбивства покажуть у Тернополі

Відео
Скандал: на Степана Барну у Києві відкрили дисциплінарне провадження (відео)

Тернопільська галерея увійшла до п’ятірки найкращих в Україні

Фотофакт
Де на Тернопільщині можна помилуватися сакурою (фотофакт)

Тернополянам на замітку: Страви для Старого Нового року

У ніч з 13 на 14 січня готують страви на Щедрий вечір.  Традиційно у цей день подають кутю, вареники, м’ясні страви, узвар. Тернополяни можуть обрати рецепти на свій смак у підбірці, яку пропонує 24tv.ua.

Щедра кутя

Інгредієнти:

  • пшениця або рис – 400 г;
  • мак – 200 г;
  • волоські або лісові горіхи – 100 г;
  • сухофрукти – 100 г;
  • мед – 100 г;
  • коньяк – 1 ст. л. (за бажанням);
  • вершкове масло – 2-3 ст. л.

Рецепт щедрої куті:

  1. Залишити у воді пшеницю на 1-2 години. Відварити до готовності у пропорції зерна і води 1:2,5.
  2. Відпарити мак протягом 15 хв, розтерти у ступці. Порізати горіхи, сухофрукти.
  3. Мед розчинити у склянці теплої води або узварі та вилийте в кашу. Кутя не повинна бути рідкою, тому вам може знадобитися не вся медова вода.
  4. У самому кінці в кутю за бажанням можна додати коньяк та ложку вершкового масла. Перед подачею добре перемішайте усі інгредієнти.

Печеня по-домашньому зі свинини

Інгредієнти:

  • 500 г нежирної свинини;
  • 2 цибулини;
  • 7-8 великих картоплин;
  • 2-3 столових ложки рослинної олії;
  • сіль і перець за смаком;
  • свіжа зелень.

Рецепт печені зі свинини

  1. М’ясо нарізати невеликими кубиками. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Картоплю почистити і нарізати пластинками (близько 2 см).
  2. У глибокій сковорідці нагріти олію і обсмажити м’ясо до утворення рум’яної скоринки. Викласти в м’ясо цибулю і смажити, поки вона не стане прозорою. Додайте нарізану картоплю, посоліть, поперчіть та добре перемішайте.
  3. Закрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності. За бажанням печеню можна готувати порційно в глиняних горщиках в духовці.

Холодець із двох видів мяса

Інгредієнти:

  • яловича гомілка та ще 500 г яловичини;
  • свинина – 500 г;
  • 1 морква;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • кріп – 3-4 гілочки;
  • петрушка – 3-4 гілочки;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • чорний перець (горошком);
  • сіль за смаком.

Рецепт холодцю на Старий Новий рік:

  1. Яловичу гомілку залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 5 годин. Не забувати зняти піну. Додати м’ясо, що залишилося (яловичину та свинину) і варіть ще півтори години.
  2. Помити, очистити і крупно нарізати моркву і цибулю. Додати в бульйон. Також покласти туди перев’язаний ниткою пучок зелені, лавровий лист і перець і варити ще півгодини. Посолити бульйон та процідити.
  3. Зняти м’ясо з кісток і нарізати досить дрібно. Очищені зубчики часнику вичавити до м’яса.
  4. Розкласти м’ясо по формах. Залити бульйоном, щоб м’ясо було під поверхнею (приблизно на два пальці). Залишити остигати при кімнатній температурі, а потім помістити форми в холодильник, поки холодець застигне.

Крученики зі свинини та грибами

Крученики зі свинини можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою − від картоплі і овочів до горіхів і ананасів. Ми обрали простий варіант – з грибною начинкою. Але ви можете обрати начинку на свій смак!

Інгредієнти:

  • 500 г свинини (філе);
  • 400 г печериць (або сушених грибів);
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. борошна;
  • олія;
  • спеції за смаком (базилік, орегано, коріандр, майоран, чебрець, перець);
  • сіль за смаком.

Рецепт кручеників зі свинини та грибною начинкою:

  1. М’ясо нарізати упоперек волокон шматками завтовшки приблизно 1 сантиметр, добре відбивати молоточком, посолити і поперчити.
  2. На сковорідці підсмажити цибулю, гриби та спеції. Потрібно, щоб із суміші випарувалася вся рідина. Відкладіть 2-3 ст. ложки готових грибів із начинки для тушкування кручеників.
  3. У кожен шматочок м’яса покласти грибну начинку і загорнути рулетиком, акуратно підгортаючи краї, щоб із них не випадала начинка, і скріпити зубочистками.
  4. Кожен рулетик обваляти у борошні й обсмажити на олії з обох боків до утворення золотистої скоринки. Покласти крученики в каструлю, пошарово перекладаючи рештою грибів із начинки, залити водою (або бульйоном), так, щоб вона трохи покривала крученики, посолити. Тушкувати крученики під кришкою на повільному вогні приблизно 40-50 хвилин до повної готовності.
  5. Крученики зі свинини добре подавати з гарніром: пюре, овочами тощо.

Млинці з мясним фаршем

Інгредієнти для млинців на 3 порції:

  • молоко (300 мл);
  • 2 яйця;
  • борошно (200-250 г);
  • 1 ст. ложка олії;
  • сіль та перець.

Рецепт млинців

Інгредієнти для начинки:

  • 400 г відвареного м’яса (свинина, яловичина);
  • 1 цибулина;
  • пучок зелені;
  • 3 ст. ложки рослинної олії;
  • спеції для м’яса;
  • сіль за смаком.

Рецепт млинців

  1. Збити яйця в пишну піну. Додати до яєць сіль та перець і знову збити.
  2. Додати до збитих яєць тепле молоко та перемішайте. Додавайте малими порціями борошно та постійно перемішуйте до того часу, поки не зникнуть всі «грудочки».
  3. Смажити млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум’яняться.
  4. Для начинки відварене м’ясо пропустити через м’ясорубку. Дрібно поріжте цибулю та зелень (можна брати заморожену).
  5. На розігрітій сковороді в рослинному маслі обсмажити цибулю, потім додати м’ясо, спеції, посолити і обсмажити, помішуючи, 10 хвилин. Додати зелень і перемішати.
  6. Викладати готову начинку в центр млинця, сформувати мішечок та закріпити його краї за допомогою зеленої цибулі. Або сформувати просто конвертики, якщо зеленої цибулі немає.

Узвар з родзинками та вишнею

Узвар – традиційний український напій, який готують на різні свята. Зокрема, на Святвечір та на Старий Новий рік.

Інгредієнти:

  • сушені яблука 100 г;
  • сушені груші 100 г;
  • чорнослив 100 г;
  • курага 100 г;
  • родзинки 100 г;
  • сушена вишня 100 г;
  • цукор 100 г.

Рецепт узвару

  1. Залити сухофрукти (традиційний склад – сушені груші, яблука, родзинки і чорнослив) водою і ретельно промити їх.
  2. У каструлю налити воду (2-3 літри), довести до кипіння. У воду викласти всі сухофрукти, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити ще 15-20 хвилин під кришкою. За 5 хвилин до готовності додати в каструлю цукор.
  3. Після цього зняти узвар з вогню та дати йому настоятись 12 годин. Перед подачею на стіл узвар варто процідити.

Фото 24tv.ua

406

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора