Орест Сарматський

Тернопільщина у 2017 році встановила рекорд, який нікому не вдалося здолати

2103

Оприлюднено дані про рекорди областей України у минулому році

Минулий рік запам'ятався українцям ухваленням парламентом низки гучних реформ (пенсійної, судової та медичної), запровадженням безвізового режиму з Європейським Союзом і блокуванням російських соціальних мереж. Це події, які були помітними й активно обговорювалися в суспільстві та ЗМІ. «Слово і Діло» вирішило з'ясувати, яких ще успіхів Україна досягла в 2017 році та які рекорди встановили регіони нашої країни.

Рекорди у сфері сільського господарства побили відразу кілька областей. Так, у Волинській області минулого року посівна площа під урожай вівса склала максимальні для України 38,5 тис. га, а в Миколаївській – рекордні 8 тис. га під урожай олійного льону. У Тернопільській області зафіксували найбільший показник зростання індексу сільгосппродукції (7,5%), а в Черкаській області було

Відзначаються також успіхи регіонів у соціальній сфері. 8 тисяч 133 гривні – найвища середня зарплата в регіонах зафіксована в Донецькій області. Рівненська область стала єдиною, де відзначений приріст населення, а Київська стала лідером за обсягом прийнятого в експлуатацію житла.

Чемпіоном України з реалізації програм енергоефективності стала Львівська область. У Вінницькій області минулого року було зафіксовано найбільше сонячних електростанцій (25% об'єктів), а рекордна в Україні кількість малих гідроелектростанцій розташована в Хмельницькій області (21% об'єктів).

Сумська область посіла перше місце в рейтингу за найкращий діловий клімат серед регіонів, Одеська стала першою за показниками обсягу експортованих послуг за кордон (561,2 мільйона доларів). А ось найбільше електромобілів купили жителі Харківської області – 406 одиниць.

Детальніше – на інфографіці.

rekordy-rehioniv-ukrayiny-v-2017-roczi_uk_large
rekordy-rehioniv-ukrayiny-v-2017-roczi_uk_large

Вибір читачів за тиждень

Відео