Орест Сарматський

Найбільша в Україні об’єднана територіальна громада показала «Різдвяну феєрію» (фоторепортаж)

застав01

У Теребовлі провели фольклорне свято «Різдвяна феєрія».

Біля римо-католицького костелу, де проводилося барвисте дійство, було презентовано виставку репродукцій чудотворних ікон Тернопілля. Саме ж свято розпочав теребовлянський міський голова Сергій Поперчений.

- Правду кажуть, що українці й тим особливі, що відрізняються від інших самобутніми традиціями, давніми, як рецепти запашної куті, багатими як дідух на господарському столі, яскравими, як кольори різдвяної зірки вертепу. Наше місто – яскравий тому приклад. Воно зібрало довкола себе громади 25 сіл, які доповнили вінок княжої Теребовлі старими й новими галицькими звичаями. Місто, як центр символічного кола говорить про себе своїми ділами, своїми традиціями.  Теребовля – місто самоурядне. І це ще одна традиція, яка свідчить про вміння господарювати на своїй землі. Цей досвід, започаткований ще у 14 столітті, успішно впроваджується й сьогодні на рівні загальнодержавних реформ у форматі об’єднаної громади, успішної, динамічної, що реалізує власні реформи та поширює їх досвід на всю Україну, - сказав, звертаючись до земляків, Сергій Поперечний.

А потім святково-зимове дійство набуло розмаху. Звучали колядки, щедрівки, виступи фольклорних колективів та гуртів, які відтворювали давні галицькі традиції відзначення новорічно-різдвяних свят.

а001
а001

а03
а03

а04
а04

а05
а05

а06
а06

а07
а07

а08
а08

А09
А09

а10
а10

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео