Орест Сарматський

Яблука продають вдвічі дорожче, ніж минулої зими (Агро-новини)

зим05

Яблука цього року продаються майже вдвічі дорожче, ніж на початку минулого сезону, повідомляє agrotimes.net.

Виробники яблук зазначають, що торгівля яблуком пожвавилася, хоча оптові ціни на яблука різних сортів калібру 65+ залишаються в діапазоні 9–12 грн/кг. Для порівняння: на початку 2017 р. на ринку яблук ціни були в межах 6–9 грн/кг.

Реалізовувати яблука з холодильників виробники не поспішають через невисокий цьогорічний врожай та очікуване зростання ціни в другій половині сезону.

1502
1502

Слід зауважити, що з грудня яблуку доводиться конкурувати з цитрусовими, адже перед зимовими святами споживачі досить охоче купують мандарини й апельсини.

Органічні добрива на основі лігніту набирають популярність

У світі набирають популярність нові порошкоподібні органічні добрива, що мають у своєму складі велику кількість лігніту. Буре вугілля (лігніт) — натуральна речовина, що утворюється між торфом і вугіллям. За хімічним складом лігніт характеризується високим вмістом гумінової кислоти, повідомляє agro-smart.com.ua.

Ці добрива вже успішно застосовується в таких країнах, як Нігерія, Сінгапур, Таїланд, М’янма, Малайзія, Гонконг і Китай. Багато фермерів, що випробували цей продукт у своїх полях, зазначають зростання врожайності на 40–45 %

Майкл Дайзон із міста Давао (Філіппіни), розповідає, що лігніт присутній на планеті вже понад 70 млн років, постійно беручи участь у процесі розкладання і формування мінералів. Таким чином, добрива на основі бурого вугілля мають велику кількість поживних речовин, необхідних сільськогосподарським культурам.

1501
1501

Добриво на основі лігніту служить у якості кондиціонера, покращуючи структуру ґрунту й підвищуючи доступність необхідних рослинам нутрієнтів. Крім лігніту, новий продукт також містить калій і фосфор, а також понад 68 інших мікроелементів. Крім того, гумінові кислоти також відіграють роль натурального пестициду, відлякуючи шкідників від рослин. Як запевняє виробник, один 100 г пакет має таку ж ефективність у полі, що і 3 т курячого гною.

Український урожай картоплі наздоганяє європейський

За даними Держстату, в Україні цього року зібрали 22 млн т картоплі при врожайності 166,6 ц/га. У 2016 р. урожай картоплі склав 21,7 млн т, повідомляє agro-smart.com.ua.

Нагадаємо, у Європі зібрали рекордний урожай картоплі. Цього року він на 18?% більший, ніж торік і становить 29 млн т.

1503
1503

У Бельгії урожай картоплі збільшився на 21%, у Нідерландах — на 24%, у Німеччині та Франції — на 19%, Великобританії — на 4%.

Вибір читачів за тиждень

Відео