Чим завершився страйк під Верховною Радою?

26940344_575638932782509_1120885257_n

Сьогодні, 16 січня, у Києві від приміщеннями Верховної Ради та Адміністрації Президента проходив пікет «Стоп Реванш». Акція завершилася мирно, проте вимог влада ще поки не виконала.

Декілька сотень активістів, у тому числі і тернопонян, сьогодні прийшли під стіни Верховної Ради та Адміністрації Президента та вимагали прийняти закон про деокупацію Донбасу.

Попри те, сьогодні у Верховні Раді так і не дійшли до прийняття закону. Адже перш ніж прийняти рішення, депутати почали вносити правки. Загалом їх є 700, 470 із уже розглянули. Тож, як зазначили у Верховній Раді, вирішувати приймати чи відхилити закон депутати будуть у четвер, після внесення усіх правок.

- Продовжувати марш ми не плануємо, свою позицію ми вже показали, і сподіваємося, що закон таки приймуть, - каже тернополянин Іван Ковалик.

До слова, якщо закон таки приймуть, то Росію офіційно назвуть країною-агресором, а території Донецької та Луганської областей – окупованими.

Другою вимогою активістів було - неприйняття закону про Антикорупційний суд. Наразі цей закон у Верховній Раді також не прийняли.

Фото: Іван Ковалик

Вибір читачів за тиждень

Відео