Оксана Бучко

На Тернопільщині висловили недовіру сільському голові через корупцію

Envelope with a bribe

Прокуратурою Тернопільської області у  грудні 2017 року внесено подання сесії одній із  сільських рад Шумського району Тернопільської області про проведення службового розслідування за фактом вчинення сільським головою  кримінального  корупційного правопорушення.

На виконання вимог подання сільською радою проведено службове розслідування. Рішенням сесії ради №145 від 11 січня 2018 року висловлено недовіру та припинено  повноваження сільського голови. Окрім того, уповноважена особа з питань запобігання та протидії корупції попереджена про посилення заходів щодо антикорупційного законодавства.

Нагадаємо, прокуратурою Тернопільської області у грудні 2017 року повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст.368 КК України (Одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) голові цієї  сільської  ради.  Сільський голова отримала від місцевого жителя 1000 доларів США за видачу рішення сесії сільської ради щодо виділення останньому земельної ділянки площею 1,8 га.

Вибір читачів за тиждень

Відео