Порушники режиму природно-заповідного фонду «наполювали» на кримінальну справу

DSC07782(3034)

14 січня рейдова бригада у складі головного спеціаліста лісового та мисливського господарства, охорони та захисту лісів Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Миколи Слюсаревського і працівників роти поліції особливого призначення ГУНП в Тернопільській області працювала на території природного заповідника «Медобори».

Відтак патрулюючи територію природного заповідника, о 8 год. 45 хв. у кварталі 6 Краснянського лісництва, на території Калагарівської сільської ради, учасники рейдової бригади затримали двох осіб, у яких виявили зброю (зібрану і розчохлену мисливську рушницю – прим.) та відсутні документи на неї. Крім того, у порушників виявлено патрони. Продукції полювання не виявлено.

Нагадаємо, що на території природно-заповідного фонду полювання заборонено.

Таким чином дані особи порушили режим природно-заповідного фонду. Відтак порушники відповідатимуть згідно ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України «…незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об’єктах природно-заповідного фонду…». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн) або громадських робіт на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин (від 2,5 до 10 діб), або обмеження волі на строк до трьох років.

Вибір читачів за тиждень

Відео