Тернопільські вчителі заживуть «на широку ногу»?

зарплата вчителі

Заробітну плату вчителям на 25% підвищили з 1 січня. Це передбачено бюджетом України на 2018 рік. Загалом освітня субвенція становить 62 152 908,7 грн., – повідомляє «УНІАН».

Приємна новина – надбавку за престижність, за яку свого часу так відчайдушно боролися педагоги, зафіксують.

«Підвищення зарплати педагогів передбачає просування оплати праці на 1 розряд в єдиній тарифній сітці, фіксацію надбавки за престижність на рівні 20% для всіх учителів і 30% для кращих вчителів» – пише «УНІАН».

Таким позитивним змінам тернопільські вчителі завдячують прийнятому ще у вересні минулого року закону «Про освіту», який також викликав чимало суперечок.

Згідно зі ст. 61, законом передбачається, що «посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі трьох мінімальних заробітних плат». Крім того, посадовий оклад педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії підвищується не менше ніж на 10%.

Ця ж стаття передбачає щомісячні надбавки за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам у розмірах: понад три роки – 10 відсотків, понад 10 років – 20 відсотків, понад 20 років – 30 відсотків посадового окладу.

«Ці норми набирають чинності з 1 січня, їх реалізація, згідно з законом, проводитиметься поетапно до 2023 року, при цьому передбачається «щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб пропорційно розміру збільшення доходів Державного бюджету України порівняно з попереднім роком» – зазначається у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео