Віра Олександрович

Тернополянин Деревляний так хоче звільнити Генпрокурора, що сам підписав відповідне рішення сесії

Derevlyanyj

Звернення обранців Тернопільщини щодо звільнення Юрія Луценка із посади Генпрокурора підписав перший заступник голови облради Василь Деревляний.

«Візу» він залишив і під рішенням щодо припинення дискримінації діяльності Національного антикорупційного бюро України. Обидва згадані документи депутати більшістю голосів ухвалили на останній сесії обласної ради ще 22 грудня 2017 р. (про це докладно – читайте ТУТ). Проте відразу після цього почалися намагання «забрати голос» і навіть звернення до суду. Тож голова обласної ради Віктор Овчарук досі нічого не підписав, хоча закон вимагає це робити не довше, як у п’ятиденний термін.

Цитуємо допис Василя Деревляного зі сторінки у «Фейсбуці»: "Сьогодні, 15.01.2018 р., я підписав рішення сесії Тернопільської обласної ради за №885 «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Порошенка П.О., Верховної Ради України щодо звільнення з посади Генерального прокурора України Луценка Ю.В.» і рішення №886 «...щодо припинення дискримінації діяльності Національного антикорупційного бюро України».

Право для підпису сесійних рішень мені дає розпорядження голови обласної ради від 10.01.2018 р. «Про частину не використаної щорічної відпустки Овчарука В.В.».

Сьогодні я отримав з Тернопільського окружного адміністративного суду копію апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду депутатів обласної ради Гадза П.І., Крижовачука О.П., Самсоненка О.Ф., Іванишина В.В. і Пилипіва М.І. «Про визнання не законним та скасування рішення Тернопільської обласної ради №885 (щодо звільнення з посади Генерального прокурора України Луценка Ю.В.)».

Снимок_Деревляний
Снимок_Деревляний

Отже, поки Віктор Овчарук у відпустці, звернення, що зовсім не сподобається його колегам із БПП, таки полетить у Київ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео