У Тернополі таки відкриють мультиспортивний зал

105a58d7d9507bb

Нещодавно мережею почала ширитися інформація, що проект мультиспортивного залу, який виграв на Громадському бюджеті у Тернополі, втілювати не будуть. Адже у міській раді на це виділили 1 млн. грн., а коли розробили проектно-кошторисну документацію, то виявилося, що для реалізації потрібно аж 3 млн. грн.

Однак відома тернопільська спортсменка Лілія Проць заявила, що «мультиспортивному залу – бути». І вона цьому сприятиме як матеріально, так і організаційно. Адже такого залу у Тернополі ще немає, а його потребують як люди із особливими потребами, так і воїни АТО.

Колись коли вони народжувалися їх відправляли у спеціальні заклади або батькам рекомендували їх відправити туди. Подальше від людського ока. Коли ми їх зустрічали на вулиці, то тикали пальцями по дитячій наївності або просто не могли відвести очей. А у більшості випадків вони сиділи по домівках, бо батьки боялися з ними виходити. Сьогодні про інклюзію заговорили на весь загал. Що змінилося з того часу від мого дитинства? Кількість діагнозів по яких ставлять, що вони з особливими потребами, збільшилося. З розвитком суспільства з'явилося багато нових. А найгірше, що батьки залишилися сам на сам з тою проблемою. У кого характер, стержень, підтримка рідних, той бореться. Лікарі розводять руками. В інтернеті ти нічого такого не знайдеш щоб знати що робити. Обладнання не має, спеціалістів теж, реабілітаційного центру теж. І сьогодні знову я взнала про новий діагноз і таких діток в області більше 30. Батьки звертаються до мене по допомогу. Де можу в домашніх умовах допомагаю. А у більшості розводжу руками, пише Лілія Проць.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео