Орест Сарматський

Дикий кабан «пішов у запій» на тиждень (Агро-новини)

січ17

У Польщі приручений дикий кабан пропав на тиждень, після чого його несподівано знайшли за коморою в стані сильного алкогольного сп'яніння.

Як розповів власник лісового господарства в польському місті Коло в Сілезькому воєводстві Павел Ковальські, його годувальник побився з іншим кабаном, пошкодив огорожу ферми і втік. Чоловік не знайшовши кабана в навколишніх лісах, був переконаний, що більше не побачить його, повідомляє Dziennik.

Проте за тиждень місцевий фермер несподівано виявив тварину за коморою в стані сильного алкогольного сп'яніння. За його словами, той знайшов фрукти, що залишилися від виготовлення домашнього вина, наївся їх і заснув серед залишків. Здивований знахідкою фермер викликав єгеря, щоб той забрав кабана, який протверезів вже у своєму загоні.

1701
1701

«Фрукти з домашнього вина зробили свою справу», — написав Ковальські в своєму Facebook, виклавши фотографію.

Мін'юст: Антирейдерські штаби зупинили десятки захоплень землі і врожаю

Завдяки створеним влітку 2017 року за ініціативою Міністерства юстиції антирейдерським аграрним штабам, які діяли у кожному регіоні країни, вдалося зупинити десятки захоплень врожаю та землі.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, говориться у повідомленні відомства.

«Більше того, штабами були визначені системні прогалини в законодавстві, які розв'язували руки рейдерам. Проаналізувавши їх, Мін'юст розробив низку законодавчих ініціатив, які вже ухвалив уряд, для того щоб на технічному рівні унеможливити будь-які маніпуляції під час реєстрації договорів оренди земельної ділянки», — наголосив він

За словами Петренка, серед прийнятих новацій: технічна заборона проводити реєстрацію земельних «ділянок-привидів», коли при відсутності кадастрового номеру державний реєстратор реєстрував земельну ділянку за кількома особами, створюючи підстави для конфлікту і захоплення цієї ділянки. Окрім того, вже працює автоматизована система обміну інформацією між земельним кадастром та реєстром нерухомості.

1702
1702

«Так ми прибираємо 90% випадків подвійної реєстрації однієї і тієї ж земельної ділянки за різними користувачами» — підкреслив міністр юстиції.

Молочний альянс подав позов до суду на споживача

ПАТ «Яготинський маслозавод» подав до Приморського районного суду м. Одеса позовну заяву до Тетяни Чумак про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення моральної шкоди.

Як говориться у повідомленні групи, на такі дії підприємство спонукало розміщення Тетяною Чумак на її особистій сторінці в соціальній мережі Facebook неправдивої інформації та відео щодо якості молока ТМ «Яготинське» 2,6% жиру в упаковці пюр-пак.

Ця інформація отримала велике поширення в Інтернеті, чим, як зазначають у компанії, завдала репутаційної шкоди бренду «Яготинське».

1703
1703

«Інформація, яка була поширена Тетяною Чумак щодо якості продукції ПАТ «Яготинський маслозавод», сприймається нами як навмисно спланована акція для дискредитації ПАТ «Яготинський маслозавод» з боку конкурентів та, відповідно, навмисне приниження ділової репутації добросовісного виробника продуктів харчування», — зауважив голова правління ПАТ «Яготинський маслозавод» Олександр Сіренко.

Вибір читачів за тиждень

Відео