Мешканців кременецької багатоповерхівки сьогодні будили рятувальники

пожежа

Близько 4 год ранку мешканців однієї із багатоповерхівок Кременця розбудили рятувальники. На вулицю вивели 27 людей аби врятувати від пожежі та удушення чадним газом. У трикімнатній квартирі на вул. Горбача зайнявся холодильник, – кажуть сусіди. Вогнеборці наразі констатують факти.

- 17 січня о 03:20 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу в м. Кременець, на вул. Горбача, 7. Як вдалось встановити, загорання виникло орієнтовно в 03:05, в трикімнатній квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Полум’я охопило кухню. Площа горіння становила близько 20 м кв., – йдеться на сайті УДСНС.

Полум’я розповсюджувалося з неймовірною швидкістю і у будь-який момент могло поширитися на сусідні квартири.

- До порятунку мешканців та їх домівок долучилися 3 відділення ДПРЧ-5: працювали 11 чоловік особового складу та 3 одиниці пожежної техніки. Також залучили оперативну групу Кременецького РВ Управління ДСНС, на чолі з начальником районного відділу Григорієм Галькевичем, оперативну групу Кременецького районного відділу УМВС та аварійну бригаду газової служби й працівників РЕМу, – повідомляє УДСНС.

У результаті злагоджених дій рятувальників та інших служб, локалізувати пожежу вдалося менше, ніж за годину та врятувати багатоквартирний житловий будинок та 27 людей, яких з самого початку вивели на свіже повітря.

На щастя, постраждалих немає. А от матеріальні збитки доведеться ще порахувати. У квартирі, де сталося займання, знищена побутова техніка та речі домашнього вжитку. Ремонт доведеться робити й сусідам, адже у процесі гасіння у квартиру на четвертому поверсі довелося вилити кілька тон води.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео