Оксана Бучко

У Лановецькій ОТГ на Тернопільщині змагались за перспективну посаду

26942489_1666197186772079_248761512_o

Двоє кандидатів проходили конкурс на посаду начальника відділу освіти, культури, охорони здоровя та соціальної політики Лановецької міської ради 16 січня. Претендентами були вчитель місцевої школи Олександр Смолій та начальник відділу освіти, молоді та спорту Лановецької РДА Оксана Ходанович.

Провели конкурс на засіданні комісії, де головувала секретар міськради Вікторія Хом’як. На початку Олександр Смолій запропонував обмінятись підписами на листках з конкуренткою для підтвердження прозорості конкурсу та унеможливлення використання заготовок. Таку пропозицію члени комісії сприйняли здивовано і не проголосували за неї.

Письмова робота тривала годину. Кандидати давали відповідь на запитання для перевірки обізнаності із законодавством України. Обоє претенденти набрали прохідний бал. Після цього провели співбесіду із кожним учасником конкурсу. Тож кандидати на посаду мали нагоду розповісти про свої плани щодо майбутньої діяльності. Говорили про відновлення медицини та забезпечення відповідних умов у школах.

- Потрібно провести тендери на визначення підприємця для забезпечення харчування у школах та садках, - зазначив Олександр Смолій. – Також привести в дію першу ланку медицини. Щодо проведення заходів соціальної політики, то тут важливий кадровий підбір.

- Першочергово хотілося б вирішити питання харчування в школах, підвозу до учнів, ремонту освітніх закладів та впровадження методів Нової школи, - зауважила Оксана Ходанович. – Також важливим напрямком роботи буде забезпечення медичних послуг на належному рівні. Для цього потрібно ретельно відібрати спеціалістів.

За результатом конкурсу посаду обійняла Оксана Ходанович.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео