Орест Сарматський

У Тернополі у Міжнародний день музейних селфі не всюди вдається «сфоткатися»

муз01

17 січня, в Україні вже учетверте відзначають Міжнародний день музейних селфі.

2016 року в Україні до акції долучились близько 50 музеїв.

Торік – більше 60, повідомляють соцмережі.

Міжнародний день музейних селфі – чудова нагода завітати до музею та долучитися до «високого». Ділитися світлинами у соцмережах можна із хештегом #MuseumSelfie.

Тим часом, подекуди на учасників акції чекають і приємні сюрпризи. Так, деякі музеї, переважно у столиці, навіть обіцяють подарунки за найкреативніші та найцікавіші фото (хештеги #MuseumSelfie та #hrushevskyhouse). А Національний заповідник «Софія Київська» запевняє: найліпші селфі оприлюднять на сторінці закладу.

Відзначення Міжнародного дня музейних селфі запропонував Європейський колектив музейних працівників CultureThemes. Умови флешмобу прості: необхідно прийти до музею, зробити селфі на фоні чи поруч з експонатом та опублікувати його в соціальній мережі із хештегом #MuseumSelfie. В Україні до святкування Дня музейного селфі долучилися у 2015 році.

Щодо Тернополя, то тут справа дещо інша. Наприклад, лише в обласному художньому музеї сказали, що готові прийняти у себе бажаючих сфотографуватися на тлі експонатів, а в решти – ні духом не чули про подібну акцію, а дехто просто казав, що у них сьогодні вихідний.

Ось так. А ви – селфі, акції, музейний простір…

Вибір читачів за тиждень

Відео