Алкогольні посиденьки у парках можуть дорого обійтися

алкоголь_штраф

Незабаром тернополяни не зможуть хильнути пива на вулиці. Бо, якщо Верховна Рада таки підтримає збільшення штрафів за порушення правил продажу і вживання алкоголю, таке задоволення обходитиметься дорого.

Відповідний законопроект №7490 зареєстрував народний депутат Володимир Мисик 16 січня. Ним пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, – повідомляє «Радіо Свобода».

До 340-510 грн. пропонують збільшити розміри штрафів за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у публічних місцях, парках і транспорті або появу у громадських місцях у п’яному вигляді. Зараз штраф за аналогічні порушення складає 17-85 гривень до 340-510 гривень.

«Законопроект також передбачає збільшення штрафів за порушення правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами. Зокрема за продаж таких алкогольних напоїв неповнолітнім або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менше 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар) пропонується карати штрафом 1700-3400 гривень замість 510-1700 гривень» – пише «Радіо Свобода».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео