Віра Олександрович

Тернопіль: спочатку все ухвалили, дали завдання, а тепер – сварять (відео, фото)

Мединський_клас

«Після бою кулаками махати вже пізно». Очевидно, тернопільські депутати не знають цього прислів’я, бо із їхнього боку на адресу начальника управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігоря Мединського нині сиплеться чи не найбільше претензій.

Сварять чиновника і за валідатори, і за брудні маршрутки, і за відсутність машин на рейсі, і за водіїв, які не хочуть видавати «правильні» квитки. Втім, хочемо політикам нагадати: на останній сесії міської ради УСІ питання, які представляв цей чиновник, були проголосовані більшістю! Як це було – можна переглянути на відео.

[embed]https://youtu.be/Yke5rToURIs[/embed]

Отже, за «Програму розвитку міського електричного транспорту на 2014-2017 рр.» проголосували 26 депутатів. Звіт взяти до відома.

Кілька цікавих цифр із цієї Програми:

Покращення роботи та розвиток КП «Тернопільелектротранс» шляхом надання фінансової підтримки МБ – 12009,8 тис. грн Надали фінансової підтримки на суму 8 009,8 тис. грн
Впорядкування інфраструктури водного транспорту із проведенням : МБ – 1024,3 тис. грн 2014 р. Проведено  технічний огляд причалів “Дальній” та “Центральний” і техогляд теплоходів.
- капремонту причалу на базі чалення; 2017 р. Проведено капремонт палуби теплоходу «Герой Танцоров», освоєно  634,2 тис. грн. бюджетних  і 306,5 тис. грн власних коштів
- Будівництво підпірної стінки на базі чалення;
- проведення капремонту теплоходу “Герой Танцоров”

Мединський2
Мединський2

Натомість звіт «Про виконання Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у наземному громадському транспорті у Тернополі» отримав 22 «за». Утрималися лише двоє, а не голосували – п’ятеро. Власне, йдеться саме про ті самі валідатори, які уже спричинили чимало проблем пасажирам і викликали страйк водіїв маршруток.

Реалізація проекту «Картка тернополянина»

  Мета: забезпечення достовірного обліку наданих послуг з безплатного перевезення пільгових категорій пасажирів 2017 Оператор Управління соціальної політики Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Перевізники   Кошти міського бюджету – 1 720 тис. грн Інші кошти – 3 440 тис. грн Впроваджено проїзний квиток тривалого користування «Електронний квиток» і електронний квиток «Соціальна карта Тернополянина». «Соціальна карта Тернополянина» пільговим категоріям населення – 30000 од. «Соціальна карта Тернополянина» (учні, студенти, громадяни міста) – 20000 од.

Результати решти голосувань того дня були такими: «Про внесення змін до Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в наземному громадському транспорті в м. Тернополі» - 22 «за», «Про внесення змін до Програми розвитку міського електричного транспорту на 2014-2017 рр.» – 26 «за», «Про Програму розвитку пасажирського транспорту в м. Тернополі на 2018-2020 рр.» – 26 «за», «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Тернопільелектротранс» - 23 «за».

Мединський
Мединський

Звісно, без завдань для управління транспорту, комунікацій і зв’язку не обійшлося. Зокрема, Ігоря Мединського і його підлеглих попросили:

- максимально забезпечити маршрут №31 новими автобусами, які закуплять для КП «Тернопільелектротранс»;

- надати пропозиції і доповісти на черговій сесії міської ради про покращення транспортного сполучення між мікрорайонами «Сонячний» і «Східний» (через просп. Злуки і просп. Бандери) функціонування регулярного тролейбусного маршруту №4 (особливо в ранковий і вечірній час);

- замовити і провести обстеження пасажиропотоків та транспортних потоків, враховуючи будівництво нових мікрорайонів і житлових масивів. Результати врахувати у формуванні маршрутної мережі при організації конкурсу у 2019 році.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео