Оксана Бучко

Інструкція самостійної оплати проїзду в тролейбусах для тернополян

26903883_1632114443521071_3468050831525207262_n

Валідатори для самостійної оплати проїзду встановили у тернопільських тролейбусах. Тож пасажири з електронними картками можуть оперативно отримати квиток. Після спостережень різних труднощів під час самостійної оплати тернополянин Олег Синовець вирішив написати покрокову інструкцію для використання валідатора в тролейбусі.

- Не раз спостерігав як у тролейбусі в пасажирів виникали різні труднощі з роботою валідаторів, - пише він у Facebook. - Одні не знали, куди саме приставляти електронний квиток, інші після невдалої валідації розгублено дивилися на валідатор і не знали, що дальше мають робити.

Тож правильно використовувати валідатор треба так:

  1. Приставити електронний квиток на 1-2 секунди до зеленого овального поля під дисплеєм.

  1. Після успішної валідації засвітиться зелена галочка у верхній частині екрану і роздрукується квиток. Зберігати квиток слід до кінця поїздки.

  1. В разі невдалої валідації засвітиться червоний хрестик у верхній частині екрану та буде написана причина відмови (закінчилися кошти на рахунку, закінчився термін дії карти, карта заблокована, тощо).

  1. Після завершення роботи з валідатором забрати роздрукований квиток з лотка, в нижній частині терміналу та пройти далі по салону, щоб не заважати іншим пасажирам здійснити оплату за проїзд.

  1. Зберігати квиток під час поїздки.

  1. Допомагати іншим пасажирам скористатися безготівковою оплатою, якщо в них виникають з цим труднощі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео