Оксана Бучко

На Тернопільщині ще одна ОТГ готується до роздільного збирання сміття

1469795675-5310

Встановити 100 сміттєвих контейнерів для пластику та 12 контейнерів для скла планують в населених пунктах Борщівської ОТГ.  Такі кроки задля поліпшення екології краю включає Програма створення системи поводження з твердими побутовими відходами, яку раніше прийняли на сесії Борщівської міської ради (від 20 листопада 2017 № 516). Також очікують, що запровадження сортування сміття зменшить навантаження на міський бюджет та частково забезпечить комунальні підприємства оборотними коштами - за рахунок реалізації відсортованих відходів.

У тексті програми йдеться про те, що баки для роздільного збирання поміщатимуть на вулицях громади та на території шкіл і дошкільних навчальних закладів. Окремо виділятимуть сортування речовин кольори. Контейнери для пластику пофарбують у жовтий колір. Після збору пластикові відходи будуть пресуватись на пункті тимчасового зберігання та реалізовуватись на пункти прийому вторинної сировини для подальшої переробки.

ui14658265551
ui14658265551

Згідно Закону України «Про відходи» з 1 січня 2018 року  роздільне збирання ТПВ повинні ввести у всіх населених пунктах. До речі, одною із перших ОТГ в Україні, яка придбала 70 контейнерів для реалізації сортування відходів, стала Вишнівецька ОТГ.  Баки встановлять у всіх селах громади протягом І кварталу 2018 року.

За матеріалами Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео