Віра Олександрович

Понад 400 тисяч жителів Тернопільщини обслужили «по повній»

ЦОП

Центри обслуговування платників Тернопільщини протягом 2017 року відвідали понад 400 тисяч громадян.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, для забезпечення комфортних умов платникам податків при державних податкових інспекціях (ОДПІ) Тернопільщини функціонують 17 центрів обслуговування платників (ЦОП), де оперативно приймають податкову звітність і надають 30 видів адміністративних послуг.

Торік усі ЦОПи відвідали 405 727 платників податків, яким фахівці підпорядкованих ОДПІ надали 150 459 адміністративних послуг, - підсумували у податковій..

У Тернопільській ОДПІ, зокрема, надали 50 602 послуг (33,6%), у Бучацькій – 31 723 (21,1%), у Кременецькій – 25 189 (16,7%), у Чортківській – 36 642 (24,4%). Натомість у ГУ ДФС в області – 6 303 (4,2%).

Здебільшого жителі Тернопільщини звертаються у ЦОПи з приводу видачі їм картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - додають у податковій. - Такі послуги надали 61 574 фізособам, тобто - 41% від загальної кількості.

Також громадяни часто зверталися щодо видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків (33 790 разів), за видачею відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела виплачених доходів та утриманих податків (13 048 разів), а також – за необхідності отримання витягів із реєстру платників єдиного податку (7 995 разів).

У приміщенні ЦОП Тернопільської ОДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України надають послуги із безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян, - пояснюють фахівці. - Послугами підрозділу протягом року скористалися 7 924 платники податків.

Фото із відкритих джерел

Довідка. У залі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ виділили окреме місце із надання електронного сервісу «Інспектор-онлайн». У вівторок і четвер там проводять сеанси скайп-зв’язку із платниками податків для надання консультацій. Протягом 2017 року такою послугою скористалися 113 платників податків.

Вибір читачів за тиждень

Відео