Орест Сарматський

Фермер вирощує міні-корів (Агро-новини)

січ24

Фермер з американського штату Айова Дастін Піллард зайнявся розведенням карликових корів, яких можна тримати в якості домашнього улюбленця, пише Metro.

Дастін Піллард багато років працював над виведенням мініатюрних корів. За допомогою селекції йому вдалося зменшити їхній розмір у два рази. Висота тварин, яких він розводить, не перевищує 90 см.

Фермер стверджує, що незважаючи на свою мініатюрність, його корови абсолютно здорові.

«У багатьох з них є індивідуальність, як у собак. Вони обожнюють частування і люблять гуляти. Бігають навколо як собаки, ладнають з людьми, спокійні і товариські. Ще їм подобається увага. Дуже важко не закохатися в міні-теля зростом до коліна», — розповідає Дастін.

2401
2401

Фермер продає мініатюрних корів любителям домашніх тварин, які планують тримати їх вдома наче собак або кішок.

У Токіо створили світломузичну овочеву теплицю

Освітлена різнобарвними вогнями теплиця з’явилася у центрі Токіо. Функціонуюча оранжерея була створена дизайн-студією PARTY для міського фестивалю 2017 Design Touch, який триває місяць і фокусується на експериментальних елементах оригінального дизайну, повідомляє Megalife.

Завдяки дизайнерам та іншим фахівцям, кожна рослина в інсталяції під назвою «Цифрові овочі» (Digital Vegetables) оснащена необхідними датчиками. Торкаючись до рослини можна створити симфонію світла і звуку. Кожен колір і шум відображає конкретний аспект тієї чи іншої рослини, дозволяючи відвідувачам асоціювати органіку з відчуттями, які виходять за межі смаку або запаху.

«Звуки протирання насіння. Звуки дотику до листя. Звуки поглинання плодів... Я записав звуки, створені з використанням справжніх овочів. Потім я змішав ці звуки зі звуками музичних інструментів за допомогою комп'ютерної програми і створив сім мелодій», — розповідає саунд-дизайнер Рей Кунімоті.

2402
2402

За словами Кунімоті, унікальний звук є у кожного овоча. Коли відвідувачі доторкнуться до помідора, вони почують звук скрипки, відлунням моркви будуть звуки труби, а капуста зазвучить гобоєм.

Харківські пасічники інвестуватимуть у розвиток бджільництва на Волині

Пасічників Харкова зацікавила перспектива виробництва органічного меду на території Шацького національного парку (Волинь). Про це повідомляє прес-служба Шацької РДА.

Перспективу інвестицій представники галузі обговорили під час зустрічі представників обох областей. Голова Шацької РДА Василь Голядинець зазначив, що плантації Шацького національного парку розташовані в екологічно чистій місцевості, близько до кордону.

«Тож наші ягоди можуть постачатись як на внутрішній ринок, так і на експорт. Отож, не погано було б розвинути таким чином і бджолярську галузь. Відкриття в майбутньому автопереходу «Адамчуки-Збереже», приверне більшу кількість інвесторів та туристів, що сприятиме збуту органічної продукції. Адже у європейців вона давно користується попитом», — відзначив Василь Голядинець.

Натомість представник харківських бджолярів Вадим Сендик розповів, що вся продукція бджільництва придатна для отримання прибутку: мед, віск, забрус, прополіс, квітковий пилок, перга, маточне молочко, бджолина отрута. А особливим попитом у всьому світі зараз користується органічний мед.

2403
2403

Пасічник додав, що вдалий вибір місця під основу пасіки — важливий аспект успішного бізнесу. Тому необхідно уникнути всіх можливих негативних факторів. Ділянку варто вибирати простору і суху, бажана наявність щільного ряду дерев навколо пасіки, вони захистять від літньої спеки і сильного вітру. Наявність питної води  поблизу бджолиного господарства — це лише позитивний фактор.

Вибір читачів за тиждень

Відео