Орест Сарматський

«Нам не горить»: у Рівному вичікують, як на е-квиток відреагує Тернопіль

квиток

Рівняни вивчають тернопільський досвід запровадження електронного квитка.

На засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради згадали про впровадження електронного квитка у громадському транспорті. До слова, говорять про його впровадження в місті вже кілька років поспіль.

Рік тому було прийнято закон про впровадження е-квитка, однак фахівці назвали його «мильною бульбашкою», оскільки механізму впровадження в ньому не прописано. Після цього в лютому 2017-го у столиці відбувалися збори представників влади міст України, які планують впроваджувати електронний квиток. І в той час, як інші міста вже починають реалізовувати задумане, Рівне чекає.

- Днями Тернопіль запустив електронний квиток. Зупинилося все. Тому ми почекаємо кілька місяців, нам «не горить». Подивимося, які хто наб’є гулі, а тоді виберемо, що нам краще, те і запустимо. Тернопіль якось виходить із ситуації, але треба, щоб наші поїхали подивилися, - говорить міський голова Рівного Володимир Хомко.

За його словами, у Рівного вже є домовленість із ПриватБанком, який готовий безкоштовно встановити валідатори, але, мовляв, на все свій час.

За повідомленнями тернопільських ЗМІ, власники приватних маршруток та водії влаштували страйк через запровадження у Тернополі європейської моделі функціонування громадського транспорту. Їх не влаштовує, що після запровадження електронної системи оплати за проїзд вони позбавлені можливості «працювати» з готівкою. Тобто отримувати додаткові неоподатковувані доходи.

Зрештою, минулого року перевізники страйкували не тільки у Тернополі. Тернополяни скаржаться, що у них шантаж перевізників через страйк – це звична справа. 22 січня влада Тернополя пішла на радикальний крок: усім перевізникам було вручено офіційні листи про розірвання договорів, оскільки ті не надають якісних послуг з пасажирського перевезення у місті та не виконують умов договору.

Водночас в мерії обумовили, що ті перевізники, які до 1 лютого зможуть забезпечити виконання умов, які передбачені конкурсом та договором, будуть допущенні до подальших перевезень

Вибір читачів за тиждень

Відео