Віра Олександрович

Тернопільських водіїв попередили: фіксувати перевищення швидкості почнуть уже цього року (відео)

Шевчук

Зміни до Правил дорожнього руху вступили у дію 1 січня 2018 року. Насамперед вони торкнулися обмеження швидкості руху у населених пунктах, впровадження відеофіксації  і нового Порядку видачі посвідчення водія. Так, не усі перелічені новації вже діють, але це – ненадовго, запевнили у поліції.

Нагадаю, швидкість пересування транспорту у містах і селах зменшили на 10 км. Тобто йдеться про 50 кілометрів за годину, замість 60-ти. Таке обмеження швидкості руху транспорту – виправдане, адже суттєво знижує ризик аварій із пішоходами, стверджує начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

[embed]https://youtu.be/PzPoVBNkVRQ[/embed]

 - На перехрестях, де велике навантаження, де аварійні ділянки дороги, ми зможемо все фіксувати і автоматично передавати, я так розумію, до УПП, - каже він. - Згодом будуть надходити листи власникам транспортних засобів. Як це відбуватиметься – поки що алгоритму немає, але його уже розробляють.

Щоправда, наразі порушників встановити важко, адже у поліції немає відповідного технічного забезпечення. Проте на Тернопіллі цю ситуацію планують виправити ще цього року, стверджує Богдан Шевчук.

Новація, що уже працює, це - новий Порядок видачі водійських посвідчень.

- Спершу водіям-новачкам видаватимуть посвідчення на 2 роки, - пояснює він. - Якщо водія за цей час не притягуватимуть до адміністративної відповідальності або зроблять це не більше 2-х разів, він отримає постійне посвідчення водія. Якщо ж буде 3 порушення і більше, водія змусять повторно пройти тести на знання ПДР і знов отримати посвідчення.

Додам, незабаром стартують й інші зміни до Правил дорожнього руху. Від 3-х місяців до року зросте термін накладання адміністративних стягнень за перебування за кермом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. А стягнення за керування автомобілем водієм, у якого забрали посвідчення, буде удвічі вищим. Також патрульні наголосили: в Україні планують збільшити штрафи для осіб, які не мають права керування транспортним засобом, але сіли за кермо, – до 10 тисяч 200 гривень.

[embed]https://youtu.be/CVyqSjyf6Vo[/embed]

Йшлося під час прес-конференції також про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео