Родина загиблого Героя з Кременеччини заборонила використовувати його ім’я на пам’ятнику у Вінниці (документ)

капінос1

Родина Героя Небесної сотні із Кременеччини Олександра Капіноса проти використання його імені на монументі «Дерево Свободи», який планують встановити у Вінниці. Таке рішення спровоковане тим, що пам’ятний знак мають встановити на місці, де днями знесли погруддя Тараса Шевченка.

На думку родини Героя це не просто суперечило б поглядам Сашка, а й «є глумлінням над Олександром та його світоглядом».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила наречена Олександра Капіноса Оленка Котляр.

«У Вінниці влада сьогодні вночі знесла пам’ятник Тарасові Шевченку в центрі міста, обгородила площу парканом, територію від людей охороняє муніципальна поліція з собаками.

Саме так відбувається початок встановлення у Вінниці монумента Небесній Сотні, тим Героям, яких кликав на Майдан голос Кобзаря» – написала дівчина.

Також вона нагадала, що у Вінницькій міській раді уже зареєстрували заяву від родини загиблого на Майдані кременчанина про заборону використання його імені на монументі.

«Сам демонтаж народного погруддя Тараса Шевченка, яке встановили вінничани під час Революції Гідності на цій площі є зневагою до поглядів Олександра. А встановлення на цьому місці ще й монумента Небесній Сотні, зокрема і Олександру Капіносу, для нас є глумлінням над Олександром та його світоглядом» – прокоментувала Оленка Котляр.

Також варто сказати, що під постом Олени розгорілася справжня дискусія між вінницькими активістами та родичами інших загиблих Героїв. Зокрема, батько вбитого на Майдані збаражчанина Устима Голоднюка Володимир Голоднюк закликав не тиснути на родини героїв і не спонукати їх відмовлятися від використання імен на монументі «Дерево Свободи».

капінос
капінос

Фото зі сторінки Оленки Котляр у Фейсбук та відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео