Віра Олександрович

Олександр Богомол  - про скандальні забудови і гроші єпископа Мстислава  (відео)

Богомол

Про хід розслідування кількох резонансних справ, а також нюанси роботи слідчих у таких провадженнях розповів начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол.

Торкнувся він переважно тих питань, які особливо турбують громадськість. Зокрема, під час прес-конференції йшлося про скандальні забудови у місті. У поліції зафіксували близько 10-ка таких «гарячих точок». Втім, акцент журналісти зробили на новобудові, яку хочуть звести біля ПК «Березіль» («Терен» писав про це ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/ps-Ub83-GQM[/embed]

Є кримінальні провадження щодо інвестугод, які укладала міська рада із різними суб’єктами господарювання, - пояснює Олександр Богомол. – Кримінальне провадження є паралельно в Головному слідчому управлінні. Ви ж пам’ятаєте, як відбувалися обшуки в офісах забудовників і в мерії. Це розслідування ще не завершене. Крім того, ми у цій справі – на другому плані, виконуємо доручення. Тому говорити, яка перспектива цього провадження я просто не маю права.

Щодо кількох об’єктів, за словами пана Богомола, уже наклали арешти на земельні ділянки із забороною будівництва. У тому числі щодо забудови на території «Березолю». Наразі у цій справі тривають перевірки. Спрогнозувати, що буде далі, - важко. Натомість кримінальну справу про погрозу розправою і навіть убивством мешканців прилеглих будинків закрили. Цей факт не підтвердився.

Вибачте, на вулиці у конфліктній ситуації сказати «Я тебе приб’ю», - це ще не означає погрозу про реальне вбивство, - зауважує полковник поліції. – Сторони, звісно ж, опитані. Якщо потерпілі із таким рішенням не згідні, то вони можуть у суді і прокуратурі оскаржити його.

Про забудову території ринку «Аляска-Тер» («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.) головний поліцейський знає і стверджує, що завданням поліції там наразі є збереження спокою і контроль ситуації.

[embed]https://youtu.be/eC1_L3kKaTk[/embed]

Порушили кримінальне провадження через підробку дозволу на будівництво, - пояснює він. – Ми вивчаємо законність цього будівництва, законність документів. Роботи там реально вже почалися. Там тривають демонтажні роботи. Але проблема в тому, що угоди на оренду ділянок в людей закінчилися ще у 2015 році. Так, конфліктна ситуація. Я вважаю, що сторонам, швидше, треба домовлятися.

Мовляв, змушувати  підписувати нові угоди про оренду – це не робота поліції. Але громадський порядок там контролювати поліцейські будуть.

На вимогу людей ми звернулися до прокуратури із клопотанням про арешт земельної ділянки із забороною будівництва, але погодження ми ще не маємо, - додає пан Богомол. – Якщо так станеться, то з’явиться можливість укласти домовленості. Але ситуація дійсно недобра…

У коментарі щодо справи проти єпископа Мстислава (про це читайте ТУТ і ТУТприм.) про розбазарювання церковного майна Олександр Богомол був дуже лаконічним.

[embed]https://youtu.be/bvJN9K-o1Tk[/embed]

Не буду прив’язуватися до персоналій у цій справі, - каже він. – Справді, 9 листопада 2017 р. порушили справу за ст. 191 ч. 4 на підставу розкрадання коштів – 380 тис. грн, отриманих за результатами продажу Тернопільською єпархією Української автокефальної церкви комплексу будівель/споруд №7 у с. Нирків Заліщицького району. Ми всі розуміємо, про що ми говоримо… Проблема дійсно є.

Наразі у поліції з’ясовують, куди пропали ці гроші, і вивчають законність відчуження такого об’єкту. Експертизи завершаться за місяць-півтора. Йшлося під час прес-конференції також про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео