Віра Олександрович

Отакої: про найцікавіше, що може відбутися у Тернополі, поки що мовчать (відео)

Міська рада2

На сесію міської ради скликають тернопільських депутатів у п’ятницю, 2 лютого. За розпорядженням міського голови Сергія Надала засідання має розпочатися традиційно о 9-й годині.

Орієнтовний порядок денний уже з’явився на сайті міської ради. Тож відомо, що на розгляд депутатів запропонують не менше 170-ти питань (див. ТУТприм.). Втім, тих пунктів, що усіх нині цікавлять, там поки що немає.

Так, під №1, зокрема, йде такий пункт: «Про розгляд звернення підприємців щодо ринку «Аляска-Тер». Нагадаємо, про цю проблему «Терен» писав неодноразово. Фактично конфлікт триває вже кілька років, але загострився наприкінці 2017-го, коли на території ринку розпочали будівельні роботи. Поки із їх законністю розбираються у поліції, будь-яку реконструкцію там припинили (читайте ТУТ прим.).

Соколовський3
Соколовський3

Кілька питань представить начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. Як і на минулій сесії, йтиметься про створення кількох ОСББ, а також про прийняття тротуарів до комунальної власності міста.

[embed]https://youtu.be/QDxii0soNQg[/embed]

Планують депутати також надати дозвіл на відчуження майна комунальної власності. Але рекордсменом за кількістю питань знову буде начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр, який представить не менше 150-ти так званих «земельних» пунктів. До цього уже всі звикли, адже цей чиновник кожної сесії доповідає із не менш як сотні питань.

[embed]https://youtu.be/8eDAtYJif1A[/embed]

До речі, найцікавішими у тому довгому переліку є, напевно, такі пункти:

  • Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,3950га з подальшою зміною її цільового призначення для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою вул. Живова,11 ОК «Парк – Престиж»;
  • Про внесення змін в пункт 2 рішення міської ради від 04.04.2017р. №7/14/193 «Про припинення права користування земельною ділянкою та внесення змін в рішення міської ради від 18.07.2014р.№6/49/100 «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,70га для завершення будівництва та обслуговування церкви за адресою вул. Бригадна Парафії храму Святого Миколая УАПЦ»;
  • Про надання дозволу на поділ земельної ділянки площею 5,5га, наданої в користування товариству з обмеженою відповідальністю «Житло» за адресою вул. Володимира Великого;
  • Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,81га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та автостоянками за адресою вул. Генерала М. Тарнавського в оренду терміном на десять років, право на оренду якої набуватиметься на аукціоні.

Земельні питання
Земельні питання

Не обійдеться на цьому засіданні і без політики. Так, депутатам запропонують ухвалити «Звернення до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» у частині підстав проведення перевірок і відповідальності як замовників так і виконавців будівельних робіт». Але все ж найцікавіше, що очікується на засіданні, поки що не афішують. Нещодавно у міській ТВК дозволили партії «Свобода» відкликати трьох своїх депутатів: Івана Сороколіта, Ігоря Турського і Романа Навроцького (читайте ТУТ прим.). І вже 27 січня у Києві відбувся спеціально терміновий з'їзд партії. Там ухвалили рішення про відкликання трьох депутатів Тернопільської міської ради, раніше виключених із лав об'єднання.

Снимок
Снимок

Із такими темпами вони ще й у найближчі дні встигнуть спонукати голову ТВК до скликання засідання. Тоді ми вже 2 лютого зможемо побачити трійцю «свіжих» свободівських депутатів. Проте це станеться лише за умови реалізації домовленостей і між партійними осередками, і між певними персоналіями, які їх представляють у Тернополі…

Про найцікавіше, що відбулося на сесії міської ради у грудні, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора та з сайту svoboda.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео