Збаражанка обіцяє поскаржитися у поліцію на безвідповідальних господарів собак

собака2

Днями «Терен» писав про жорстоке вбивство безпритульних собак у центрі Кременця. Та у кожної ситуації є два боки, як би на це не реагували любителі тварин.

Про ситуацію, коли безвідповідальні господарі відпускають на прогулянку вулицями міста своїх улюбленців без супроводу, розповіла збаражчанка Анна Пастернак у спільноті «Політичний Збараж». Мотивують любителі собак свої вчинки банальним «не бійтеся, він не вкусить».

«Кожен громадянин, напевно не раз відчував легку нервозність при вигляді собаки, яка гуляє без повідка і намордника. А якщо це не просто середніх розмірів пес, а представник бійцівської породи, страх посилюється багаторазово. І здавалося б, до чого всі ці правила з утриманням та догляду за домашніми тваринами, якщо кращий друг людини гуляє сам по собі, наводячи жах на перехожих, а господар на прохання переляканих людей забрати тварину спокійно відповідає «не бійтеся, вона не кусається». І добре, якщо ви відбулися легким переляком. Але як нам боротися із такими власниками домашніх улюбленців? У нас же ж є Закон, і він може покарати цих власників» – пише жінка.

Також у своєму пості збаражанка нагадує, що адміністративним кодексом України передбачена відповідальність за порушення правил утримання домашніх тварин.

«Особисто я звертаюся до мешканців вул. Тичини, Зелена, Курбаса. Наступною буде заява в поліцію!» – наголосила Анна Пастернак.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео