Оксана Бучко

У Тернополі пільговики у маршрутках  їздитимуть безкоштовно з 10 години ранку

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Приватні перевізники, які погоджуються виконати умови міської ради, можуть тимчасово залишатись на маршрутах. Йдеться про перевезення пільговиків у необмеженій кількості з 10 години ранку. Для цього пасажирам достатньо пред’явити пільгову картку тернополянина. Такі нововведення вступають в дію з 1 лютого.

- До 10 години усі оплачують проїзд у маршрутних таксі на загальних підставах, - зазначив мер Сергій Надал під час брифінгу 31 січня. – Після 10 години за наявності соціальної картки пасажири їдуть безкоштовно. У соціальних маршрутках та тролейбусах правила щодо перевезення пільговиків не змінюють.

сергій надал
сергій надал

Таке рішення начальник управління транспорту Ігор Мединський назвав історичним, адже воно покаже реальну кількість пільговиків для компенсації за проїзд.

- Непотрібно затверджувати склад комісії, яка потім тижнями блудила по транспорті і рахувала пільговиків, - каже Ігор Мединський. - Це все було відносно. Після цього обраховували коефіцієнт і затверджували на виконкомі. Він був відносний. Тому ми добились електронного обліку. Інші міста беруть з нас приклад.

Зміни не стосуються учасників бойових дій, які їздять безкоштовно без будь-яких обмежень за діючим посвідченням. Школярі за соціальною карткою платять 50% у всіх видах транспорту, а студенти таку знижку матимуть лише у соціальних маршрутках та тролейбусах. Усі пільговики до 10 години оплачують проїзд готівкою або іншою непільговою карткою.

Фото з відкритих джерел та автора

Вибір читачів за тиждень

Відео