Учасників АТО забезпечуватимуть за рахунок обласного бюджету й надалі

6fa9b2258e970f9

Голова обласної ради Віктор Овчарук під час засідання ради підтримки учасників антитерористичної операції, наголосив на тому, що Тернопільська обласна рада приділяє значну увагу питанням надання допомоги учасникам АТО і членам їх сімей, сприяє вирішенню їх проблемних питань, повідомляють на сайті Тернопільської облради.

- Так, затверджено Програму підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення АТО до 2019 року. До неї неодноразово вносилися зміни, відповідно до яких фінансування програми зросло більше ніж удвічі - із початкової суми 6,3 до 13,1 мільйона гривень. Усі кошти виділяються з обласного бюджету, - зазначив Віктор Овчарук.

У цьому році заплановано виділити 3,8 мільйона гривень для матеріальної підтримки членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції, вирішення соціально-побутових потреб АТО. Це на півтора мільйона більше ніж у 2017 році.

У рамках програми врегульовано також питання компенсації вартості  навчання за рахунок коштів обласного бюджетудітям з сімей учасників АТО, які здобувають освіту на платній основі у комунальних навчальних закладах. Уже готуються зміни до програми задля того, щоб такі пільги поширювалися і на учасників АТО, які бажають навчатися.

Фінансова підтримка учасників АТО та членів їх сімей здійснюється також за рахунок коштів обласної комплексної програми соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота», виконавцем якої є також і виконавчий апарат Тернопільської обласної ради. У 2017 році з фонду Тернопільської обласної ради за зверненнями надано матеріальну допомогу 1021 особі (учасникам АТО та членам їх сімей) на загальну суму  3 мільйони 644 тисячі гривень.  У грудні минулого року були внесені зміни до зазначеної програми. Це дасть змогу вже у 2018 році направити для надання матеріальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей6 мільйонів 392 тисячі гривень.

- На програми підтримки учасників АТО та членів їх родин обласна рада виділяє значні кошти. При потребі фінансування збільшуватиметься. Реформи децентралізації сприяють перевиконанню обласного бюджету. Відтак, кошти виділятимуться на найважливіші напрямки, серед яких, без сумніву, підтримка учасників АТО, - додав Віктор Овчарук.

Вибір читачів за тиждень

Відео