Віра Олександрович

Аби руки не свербіли: на Тернопільщині «трусять» податківців і митників

ДФС_нове1

Працівники відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Тернопільській області торік провели 93 службових перевірки.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Нині встановили постійний контроль за діяльністю працівників під час виконання службових обов'язків, особливо осіб, схильних до вчинення протиправних дій, і уже вжили заходи щодо відсторонення потенційних порушників від виконання службових обов'язків, - кажуть у податковій.

На критику «нарвалися» і керівники, і працівники територіальних органів, структурних підрозділів ГУ ДФС у Тернопільській області і Тернопільської митниці ДФС, які не чинили управлінських заходів для забезпечення законності в службовій діяльності ввірених у керівництво підрозділів і першими не упереджували корупційні прояви у підлеглих.

- Так, минулого року провели 93 службові перевірки правомірності дій працівників під час виконання ними функцій держави, - звітують у податковій. - Після чого в порядку ст. 214 КПК України матеріали передали до правоохоронних органів для вирішення питання, відповідно до вимог діючого законодавства. У Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) зареєстрували 23 кримінальні провадження і складено 3 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Також передали 18 подань із метою проведення тематичних перевірок. Крім того, ще 7 подань про відкриття дисциплінарних проваджень, за результатами розгляду яких у 19 випадках вжили заходи дисциплінарного впливу.

- Із метою запобігання корупційним проявам з боку працівників ГУ ДФС і митниці упродовж 2017 року провели 322 попереджувально-профілактичні заходи, у тому числі - винесли 31 офіційне застереження і провели інші заходи щодо підвищення ефективності протидії корупції, - додають у податковій.

Фото автора

Довідка. Громадяни і суб’єкти господарювання можуть повідомити на антикорупційний сервіс «Пульс» ДФС України за номером 0-800-501-007 (напрямок 4) про факти вимагання неправомірної вигоди або інші корупційні і неправомірні дії з боку працівників ДФС при митному оформленні або в процесі податкового контролю. Також у період масового подання звітності просять повідомляти про факти зловживань за номерами телефонів: (0352) 43-46-38 і 098-992-42-82 або безпосередньо звертатися у відділ внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Тернопільській області за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1.

Вибір читачів за тиждень

Відео