Хліви, гризуни і бруд – кременчани не в захваті від такого сусідства (фото)

хліви2

Про те, що хліви разом із їхніми мешканцями загрожують здоров’ю кременчан попереджають на сайті Кременецької міської ради. Справа у тому, що розташовані господарські будівлі (до того ж в аварійному стані) у спальному районі міста, у безпосередній близькості до багатоповерхових будинків.

Скаржаться на таке сусідство й самі жителі багатоповерхівок.

- До міської ради неодноразово надходили усні скарги щодо самовільних забудов господарських споруд, де утримують домашніх тварин та птицю, у дворах багатоповерхових будинків (вул. Мікрорайон-3, вул. Симона Петлюри). Кременчани розповідають, що хліви псують естетичний вигляд подвір’я. Також існує небезпека поширення інфекційних захворювань через гризунів, які розмножуються поблизу господарських споруд. Поряд знаходиться дитячий майданчик, – пишуть на сайті міської ради.

Окрім цього у повідомленні зазначається, що господарські споруди, у яких утримують домашніх тварин, не можуть розташовуватися у дворах багатоповерхових будинків. Про це йдеться у наказі Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів».

- Ми вимушені були відреагувати на звернення, і з’ясували, що деякі з цих господарських споруд давно не використовуються, – каже заступник міського голови Кременця Володимир Шевчук. – Господарі виїхали, квартири продали, а хліви залишилися.

Також кременчан просять долучитися до обговорення проблеми.

хліви3
хліви3

хліви1
хліви1

хліви
хліви

Фото Кременецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео