Віра Олександрович

Наша відповідь Чемберлену: вулиця Василя Сліпака і червоно-чорні прапори – у Тернополі (фото, відео)

Депутати2

Увічнити пам'ять Василя Сліпака, назвавши на його честь одну із вулиць Тернополя, запропонували сьогодні, 2 лютого, на сесії міської ради. Зробили це депутатки, які входять до міжфракційного об’єднання «Рівні можливості».

Нагадаємо, сесія міської ради розпочалася близько 9 ранку і триває досі. Про те, що найцікавішого там відбувалося, читайте на «Терені» ТУТ і трохи згодом.

Отже, голова міжфракційного об'єднання жінок-депутаток у міській раді Наталія Шоломейчук розповіла колегам, що оперний співак зі світовим ім’ям народився у Львові, але згодом 19 років жив у Франції. Там він мав шалений успіх, проте залишив сцену і кар’єру, аби у час війни стати до лав добровольців. Боєць із позивним «Міф» врешті загинув у зоні АТО від кулі снайпера.

Шоломейчук2
Шоломейчук2

- Василь Сліпак був дуже активною і небайдужою людиною, - каже вона. – Ще на початку 90-х він допомагав людям із особливими потребами. Разом із братом Орестом організовував концерти у колоніях для неповнолітніх, аби підтримати тих, хто за гратами… Брав активну участь у Помаранчевій революції. Під час Євромайдану очолив волонтерський рух у Франції, а також допомагав тамтешнім ЗМІ і політикам розібратися у правдивій інформації про нашу країну.

Окрім того, вона нагадала про перегляд фільму про співака - «Міф».

[embed]https://youtu.be/CrfNWtk_ah0[/embed]

Депутати із такою пропозицією погодилися, давши 34 голоси «за». Отже, вулиця Василя Сліпака незабаром має з’явитися у мікрорайоні «Південному».

Окрім того, у Тернополі під час усіх урочистих і святкових заходів на державних будівлях і комунальних установах відтепер одночасно вивішуватимуть жовто-блакитний і червоно-чорний прапори. Таке рішення прийняли з ініціативи міського голови Сергія Надала. Це – така відповідь тернополян на ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди «бандерівської ідеології».

Сесія2
Сесія2

- Попри ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя. Адже сім польських міст є нашими офіційними містами-побратимами, із якими місто розвиває дружні взаємини, - каже мер. - Цим рішенням міської ради ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати нашу історію. І ще раз офіційно затверджуємо - на міському рівні - пошану до наших Героїв і їхнього вкладу у боротьбу за Незалежність України.

Депутати погодилися і без дискусій дали 33 «за».

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео