Віра Олександрович

Тернопіль: комунальним автобусам «дали добро» – куплять 40 штук (фото, відео)

Розпочати процедуру закупівлі 40-ка міських автобусів уже можуть в КП «Тернопільелектротранс». Таку ініціативу сьогодні, 2 лютого, підтримали 32 міських депутати.

Нагадаємо, у порядку денному 22-ї сесії міської ради було 201 питання «плюс» так званий пункт «Різне». Окрім того, депутати встигли вислухати звернення представників громади і озвучити численні власні запити. Причому усе зробити змогли доволі оперативно – рівно до 15.00, адже працювали без обідньої перерви.

Мединський
Мединський

Так, доповідачем у питанні «Про укладення договору лізингу» був начальник міського управління транспорту і зв’язку Ігор Мединський. Активно допомагав йому міський голова Сергій Надал. Втім, депутати ставили чиновнику запитання і щодо поекту рішення, і щодо транспортної сфери у місті взагалі. Причому було помітно, що вони не зовсім в курсі останніх запроваджених новацій у маршрутках і тролейбусах.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7jfyD5lwfkA&feature=youtu.be[/embed]

Цитуємо проект рішення (остаточний варіант у міській раді ще не оприлюднили): «Дозволити укласти договір лізингу комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» із ТОВ «УЛК«Ленд-ліз» (код ЄДРПОУ 31502612, Київ, пр-т Героїв Сталінграду, 25Б) для придбання автобусів б/к (40 одиниць) вартістю 1 071 000,00 грн (один мільйон сімдесят одна тисяча гривень 00 копійок) за одну одиницю по курсу НБУ (євро) станом на 26.01.2018 р. терміном на 5 (п'ять) років».

Депутати
Депутати

На думку міської влади, такий крок, фактично, є першим на шляху до створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя і придбання нових автобусів. Адже, зауважте, наразі йдеться про користовані автобуси фірми «МАН».

[embed]https://youtu.be/JlhEwXWDlI4[/embed]

- Ми плануємо придбати у Європі 40 автобусів із низкою і напівнизькою підлогою, розрахованих на 80-100 місць, - пояснює міський голова. – Причому певну кількість автобусів плануємо купити вже у першому півріччі. Якщо нам вдасться знайти всю кількість необхідного транспорту, то купимо все ще до кінця року.

На думку політиків, які голосували «за», міська рада сьогодні зробила потужний крок у розвитку комунального транспорту Тернополя. Мовляв, це нарешті припинить «терор», який чинять окремі перевізники щодо тернополян.

Люди
Люди

До речі, новопридбаний транспорт планують пускати саме на ті маршрути, де не вистачає транспорту. Про те, що відбувалося на сесії, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео