Оксана Бучко

У тернопільських школах нові батьківські комітети не дозволять збирати зайві гроші?

abacd59-batkiskyi-komitet

Положення про батьківські комітети скасували у Міністерстві освіти. Пояснюють це підготовкою нового законодавства, у якому йтиметься про детальніше про створення даного органу.

Положення втратило чинність згідно з наказом №1649, який підписали 21 грудня 2017 року. Такий факт підтвердили у відповіді МОН на запит громадського активіста Віталія Фурманюка, пише life.pravda.com.ua.

Тож на сьогодні рішення про створення батьківського комітету приймають безпосередньо у школі на загальних зборах колективу.

2c54f14-batkivskyi-komitet-nakaz
2c54f14-batkivskyi-komitet-nakaz

f567bd7-batkivskyi-komitet-nakaz1
f567bd7-batkivskyi-komitet-nakaz1

- МОН не має відношення до створення чи не створення батьківських комітетів, - пише Міністр освіти та науки Лілія Гриневич у Facebook. Накази, що втратили чинність, не були загальнообов’язковими. Сьогодні рішення про створення батьківських комітетів приймає сам заклад, і це погано, адже не враховують думки батьків та учнів. Ми хочемо це змінити. І тому и пишемо закон «Про загальну середню освіту». Подати його плануємо цього року.

У новому законі деталізують умови створення батьківського комітету та його функції у школі. Адже у наказі, що втратив чинність, лише давали рекомендації. Зокрема, визначалось, що батьківський комітет підкоряється й підзвітний загальношкільним батьківським зборам. Термін повноважень комітету – один рік (або ротація складу комітету проводиться щорічно на третину). До складу комітету мав входитити заступник керівника загальноосвітньої установи з виховної роботи, а рішення організації мали рекомендаційний характер. Комітет повинен був допомагати школі удосконалювати умови освітнього процесу, захищати законні права та інтереси учнів, організовувати та проводити загальношкільні заходи.

Фото life.pravda.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео