Орест Сарматський

Тернопільські вчителі взяли в руки LEGO

TheWhat_Hero_1920-1

У Тернополі відбувся тренінг для координаторів, тренерів і педагогів пілотних шкіл проекту «Нова українська школа», в яких учні навчатимуться за методикою LEGO.

Цей захід проведено згідно з вимогами Міністерства освіти і науки України щодо впровадження ігрових методів навчання в освітній процес початкових класів і меморандуму про взаєморозуміння, підписаного Міністерством освіти і науки України з компанією LEGO Foundation, повідомляє обласне управління освіти та науки.

Провела тренінг тренер, закріплена за Тернопільською областю від The LEGO Foundation фахівець Надія Фігурська.

З 1 вересня вчителі перших класів мають бути повністю готовими до нових умов навчання в Новій українській школі. Адже, нинішні діти потребують сучасних підходів і якісно нового освітнього середовища, яке для них має стати зрозумілим і природнім, наповнене грою і діяльністю. Тому, педагог повинен володіти сучасними знаннями взаємодії з дитиною.

Школярі здобувають у грі готовність до викликів сучасного світу, через що використання методики гри з LEGO є одним із важелів, що допоможе забезпечувати всебічний розвиток особистості дитини.

Важливість використання гри LEGO в освітньому процесі початкової школи відмітили педагоги пілотних шкіл, тренери, інші учасники тренінгу за методикою LEGO, які на короткий час, «ставши дітьми», з захопленням працювали в групах і парах, знайомилися з новими методиками, створювали міні-проекти.

Вибір читачів за тиждень

Відео