Віра Олександрович

У Тернополі на нові лампочки візьмуть кредит – аж 7 млн грн (фото, відео)

Мерія1

На залучення кредиту в АБ «Укргазбанк» для придбання сучасного вуличного освітлювального оснащення і економних лед-ламп погодилися депутати Тернопільської міської ради на сесії 2 лютого.

Доповідав із цього питання заступник міського голови із питань ЖКГ Владислав Стемковський. Його аргументи подіяли на депутатів безвідмовно – 37 «за». Не голосував лише один.

[embed]https://youtu.be/tVtziHXe3sM[/embed]

Отже, така світлотехнічна продукції потрібна для модернізації мереж вуличного освітлення в Тернополі. Опікуватиметься цими роботами комунальне підприємство «Тернопільміськсвітло». Запозичити вони планують 7 млн грн.

- Кредит дуже вигідний, - каже пан Стемковський. – Гроші ми позичимо на 24 місяці. Відсотки за користування кредитними коштами становлять не більше 10,7% річних - за строковою заборгованістю, 15,7% річних – за простроченою заборгованістю.

Стемковський
Стемковський

Причому у заставу банку, за його словами, піде саме те - придбане майно, а саме - світлотехнічна продукція (світильники) - 1 941 шт.

[embed]https://youtu.be/EuZ1U0DTKgU[/embed]

Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради із питань бюджету і фінансів. Саме вони мають проконтролювати і результат проведення тендеру на купівлю оснащення. Адже депутати під час розгляду питання наголосили на необхідності надати перевагу при проведенні процедури торгів саме продукції місцевого виробника.

Технології не стоять на місці, - додає заступник мера. – Якщо раніше ми навіть не розглядали варіант купівлі лед-ламп, то тепер їхня ціна уже стала цілком доступною. Врешті місто отримає суттєву економію енергоресурсів.

Депутати
Депутати

Нагадаємо, на сесії міської ради встигли ухвалити аж 200 питань. Про найцікавіші рішення читайте на «Терені» ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео