Орест Сарматський

Вандали осквернили пам'ятник жертвам Голокосту у Тернополі

hqdefault

Наругу над пам'ятником жертвам Голокосту вчинили невідомі особи у Тернополі.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Сьогодні  у Тернополі вандали осквернили пам’ятник жертвам Голокосту. На монумент знову, як і минулого року, нанесли нацистські символи. Я з упевненістю можу заявити, що ця варварська акція організована російськими спецслужбами та вчинена людьми, які завербовані ворогом. І ця ворожа група вже давно діє у Тернополі. Адже десятиліттями пам’ятник жертвам Голокосту спокійно стояв у Тернополі. І лише після початку російської агресії проти України, його обрали «мішенню» для атаки, - сказав міський голова Тернополя Сергій Надал, коментуючи акт вандалізму.

Мер Терніополя також повідомив, що він звертаюся до керівництва СБУ з вимого провести розслідувати факт наруги над пам’ятником жертвам Голокосту. І особливу увагу звернути на російський слід. Сергій Надал не виключає, що це відповідь ворогів на вчорашнє рішення міської ради Тернополя щодо вивішування революційних червоно-чорних прапорів поряд з державним.

Переконаний, що здорова людина не може таке вчинити, адже у Тернополі нацисти вбили більше 10-ти тисяч євреїв. Але це типовий метод, який активно використовують російські гібридні групи для дискредитації українського національного руху в Україні та в Європі. Це метод провокації та залякування», - додав Сергій Надал.

Як стверджує міський голова Тернополя, зі свого боку мерія Тернополя готова надати правоохоронцям всю необхідну допомогу для розслідування та покарання негідників.

Вибір читачів за тиждень

Відео