Віра Олександрович

Володимир Гройсман винен Тернополю аж 166 мільйонів (фото, відео)

Депутати2

Відшкодувати різницю в тарифах комунальному підприємству «Тернопільміськтеплокомуненерго» вимагають у Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана депутати міської ради.

Доповідав із цього питання на сесії 2 лютого заступник міського голови із питань ЖКГ Владислав Стемковський. Його аргументи переконали не всіх. «За» проголосували 34 депутати, 4-ро – не брали участь в ухваленні рішення.

[embed]https://youtu.be/MUjD0ks_-EI[/embed]

У 2016-2017 роках ліцензування діяльності підприємства і встановлення тарифів на теплову енергію та послуги для всіх категорій споживачів здійснювала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), - розповідає пан Стемковський. - Через недосконалість нормативної бази щодо формування тарифів і включення в неповному обсязі окремих економічно обґрунтованих витрат (амортизаційних відрахувань, витрат на ремонти, індексів інфляції, цін виробників та інше) у склад тарифних витрат теплопостачальні підприємства опинилися на межі знищення.

Стемковський2
Стемковський2

Колись держава це враховувала і за певний період компенсувала  витрати теплогенеруючим підприємствам.  Тепер ціни на газ можуть змінюватися кілька разів на квартал, і на ці зміни ніхто не зважає. До того ж, при встановленні тарифів НКРЕКП свідомо завищує планові обсяги реалізації теплової енергії, що приводить до виникнення у теплопостачальних підприємств збитків у частині умовно-постійних витрат.

Зокрема, у «Тернопільміськтеплокомуненерго» розмір заборгованості із різниці у тарифах на початку цього року вже склав 165,9 млн грн, - додає він.

Звісно, ця сума «набігла» не відразу: 71,6 млн грн - за 2016 рік; 91,7 млн грн - за 2017 рік; 2,6 млн грн  – заборгованість з різниці у тарифах, що утворилася до 01.01.2016 р. і не відшкодована досі.

Відтак, Володимира Гройсмана попросили (цитуємо): «…розглянути питання щодо відшкодування підприємствам комунальної теплоенергетики різниці у тарифах на теплову енергію і послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, що виникла через наведені вище фактори, шляхом надання необхідних доручень відповідним центральним органам виконавчої влади».

Сесія1
Сесія1

До речі, Владислав Стемковський принагідно розповів і про плани щодо економії ресурсів.

[embed]https://youtu.be/7aBm0yFQObM[/embed]

Нагадаємо, на сесії міської ради встигли ухвалити аж 200 питань. Про найцікавіші рішення читайте на «Терені» ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео