Орест Сарматський

Польща занепокоєна виходом українських яблук на європейський ринок (Агро-новини)

січ06

Польські садівники занепокоєні виходом українських яблук на ринок Великобританії та Скандинавії. Вони вважають, що українські виробники яблук можуть поступово витісняти їх з Європейського ринку. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

0501
0501

Україна збільшує обсяги виробництва яблук та покращує якість продукції. Таким чином намагається витіснити польське яблуко із зовнішнього ринку.

«Через суттєве зниження врожаю, попит на польську продукцію мав би стрімко зростати, проте цього не відбулося саме через українське яблуко», — зазначив в інтерв’ю sadyogrody.pl президент групи виробників La Sad Міхал Лачович.

Проте президент Спілки садівників Польщі Мирослав Малішевський не вірить, що українська продукція може витіснити польску.

«Логічним ринком збуту для України є Схід, а не Захід. Україна може експортувати продукцію до Росії, оскільки не підпадає під дію ембарго. Також, українська продукція охоплює все більше пострадянських ринків. Я не вірю в те, що українське яблуко може потіснити на ринку польське», — розповів Мирослав Малішевський в інтерв’ю sadyogrody.pl.

Martin Lishman створив міні-лабораторію для перевірки ґрунту

Мобільна лабораторія для перевірки ґрунту.

0502
0502

На виставці Lamma 2018 на стенді компанії «Martin Lishman» було представлено міні-лабораторію для перевірки ґрунту. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Лабораторія тестує ґрунт, починаючи з самого базового рівня (рівень кислотності NPK). Далі відбувається вимірювання вмісту магнію, міді тощо.

Цей пристрій розроблено для агрономів і консультантів, у майбутньому, можливо, і для більших фермерів.

Для роботи лабораторії потрібні різні реагенти, таблетки, суміші і порошки. Тобто, невелика хімічна лабораторія. Базового комплекту вистачить на 50 вимірювань: 50 на N, 50 на P, 50 на K. Будь-які комплектуючі можна замовляти додатково.

Приблизна вартість такої лабораторії становитиме 1600 фунтів.

Українські аграрії можуть замовити такий пристрій через компанію «Astra».

Аграріям слід звернути увагу на високоолеїнові сорти сої — експерт

Сьогодні експерти радять звернути увагу на високоолеїнові сорти сої. Доктор Джон Шилінгер — науковець-селекціонер із США (штат Айова), який займається виведенням високоолеїнової сої без ГМО та сої з низьким вмістом інгібіторів трипсину розповів про нові сорти та їх переваги в матеріалі Kurkul.com «Високоолеїнова та без трипсину. Нові сорти на ринку сої».

0503
0503

Одна з основних переваг олії з високоолеїнових сортів сої в тому, що на ній можна смажити 150 год. без заміни, у той час як на високоолеїновій соняшниковій — тільки 12 год.

Для вирощування високоолеїнової сої не потрібні спеціальні умови чи грунти. Те ж саме стосується й засобів захисту — використовувати можна ті ж, що і для решти культур. Але Джон Шилінгер не радить застосовувати хімію просто так, тож намагається виводити сорти, які будуть стійкими до найрозповсюдженіших хвороб і шкідників сої.

Вибір читачів за тиждень

Відео