Орест Сарматський

Садівникам розкажуть про енергопотенціал деревини від обрізки до корчування (Агро-новини)

лют06

Міжнародний проект up_Running в рамках програми наукового та інноваційного співробітництва Європейського союзу HORIZON 2020 сприяє розвитку та поширенню технологій біоенергетичної утилізації деревини від обрізки та викорчовування виноградних, оливкових та плодових насаджень.

0603
0603

Україна була обрана одним із стратегічних партнерів, оскільки має велику щільність насаджень плодових дерев і виноградників, а отже, і потенціал використання відходів виробництва для теплової енергії, говориться у повідомленні організаторів.

Всеукраїнський воркшоп «Відновлювана енергія з обрізків та викорчуваних багаторічних аграрних насаджень: розвиток виробничих ланцюгів як крок до економічної і екологічної ефективності», який пройде 22 лютого 2018 р., має на меті висвітлення інформації щодо проміжних результатів проекту: презентація існуючих виробничих ланцюгів, бізнес-моделей та найкращих кейсів, обговорення потенційних можливостей безпосередньо із зацікавленими сторонами: фермерами-садівниками, сервісними компаніями та споживачами енергії.

Місце проведення: МВЦ, м. Київ, Броварський пр-т, 15, павільйон № 3, конф.-зал № 15, 2-й пов., вхід 3А. Час проведення: 22 лютого 2018 р., 10:00–14:00.

Капітальні інвестиції в агросектор досягли рекорду за останні 7 років

Капітальні інвестиції в аграрний сектор у третьому кварталі 2017 р. продемонстрували рекорд за останні 7 років, сягнувши $611,4 млн.

0601
0601

Як говориться у повідомленні «Українського клубу аграрного бізнесу», таке зростання свідчить про відновлення позитивних середньострокових очікувань не тільки серед українських підприємців, але й міжнародної спільноти в Україні.

«Інвестиції продемонстрували позитивну динаміку паралельно з показником Аграрного бізнес-клімату (АБК), який в листопаді 2017 року сягнув другого максимального значення з серпня 2015 року», — додали в УКАБ.

Інвестиції в сільському господарстві Україні, за даними асоціації, відзначаються концентрацією на галузі рослинництва, що формує 88% загального обсягу портфелю фінансування аграрної економіки. У рослинництво було інвестовано рекордні за останні роки суми коштів на рівні $547 млн, а в тваринництво — $76 млн, теж максимум, але з четвертого кварталу 2014 року.

«Очевидно, що вже в 2018 році, аграрні підприємці зможуть залучити інвестицій більше, ніж будь-коли за останні десятиліття за умови збереження стабільної політично-економічної ситуації, хоча навіть такий рівень залучення коштів є для України далеко не «ідеальною висотою», — вважають в УКАБ.

Аграрії закликали парламент відкрити доступ до іновацій

Аграрні асоціації просять депутатів підтримати проект закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» № 6606 на пленарному засіданні Верховної Ради України 6 лютого 2018 р.

0602
0602

До голови Верховної Ради України із відкритим листом звернулася Громадська спілка «Всеукраїнський аграрний форум» від імені організацій-членів: ГС «Аграрний союз України», ГС «Всеукраїнська аграрна рада», Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, ВГО «Українська аграрна конфедерація» та асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», говориться у повідомленні УКАБ.

Як зазначається, чинна норма статті 4 закону України «Про пестициди та агрохімікати» зі змінами від 08.12.2015 року фактично унеможливлює ввезення дослідних зразків оригінальних інноваційних засобів захисту рослин, призначених для державних випробувань, внаслідок чого неможливим стають наукові дослідження новітніх препаратів, регламентів їх застосування, включення їх в подальшому до сучасних систем захисту сільськогосподарських культур. Як наслідок, відбувається гальмування науково-дослідної діяльності уповноважених українських науково-дослідних інститутів, які здійснюють державні випробування та наукові дослідження в цій сфері.

Законопроект №6606 покликаний усунути норму, якої не існує.

Вибір читачів за тиждень

Відео