Оксана Бучко

Тернополян планують стримати від виїзду за кордон (відео)

IMG_20180202_105707

«Живи та працюй в Україні» - під таким гаслом проводить соціальний проект Тернопільський обласний центр зайнятості. Щоб покращити умови на ринку праці, будуть у першу чергу удосконалювати профорієнтаційну роботу, розширювати роботу в ОТГ та запроваджувати кейс-менеджмент.

- Ми звертаємо увагу на вразливі категорії безробітних, - зазначила заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська під час прес-конференції про ринок праці в області. – Це учасники АТО, переселені особи, інваліди, безробітні з дітьми. Таким людям ми влаштовуємо індивідуальний супровід. Це і є основне завдання кейс-менеджменту. 

Новою аудиторією для допомоги у працевлаштуванні стали жителі ОТГ. Адже вони до кінця не розуміють перспектив, які перед ними можуть відкритися. Робітники центру зайнятості ставлять за мету дістатись до крайніх сіл, аби донести потрібну інформацію.

У вільному доступі для усіх жителів є платформа профорієнтації, де за допомогою онлайн-тестування можна визначити свої так звані soft-skills. Таким чином безробітний може зрозуміти, над чим працювати для успішного проходження співбесіди.

- Важливі не лише професійні якості, а й подача їх, - пояснює начальник відділу організації профорієнтації Тетяна Білінська. – Це і є soft-skills, які потрібно покращувати за потреби. Також ми проводимо психодіагностику якостей. А ще працюємо над подачею відео-резюме. Адже роботодавцеві зручніше зробити вибір у такий спосіб.

Також у центрі зайнятості працює гаряча лінія – 0800 50 99 66, де можна дізнатись про послуги та контакти центру.

До слова, протягом 2017 року через обласний центр зайнятості вдалось влаштувати 25918 осіб. Кількість безробітних в області скоротилась на кінець року на 14,6%.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZBNb0-BuzjA[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео