Чому відома акторка заплакала у Тернополі?

IMG_20180124_165916

Нещодавно у Тернопіль завітала Віра Кобзар, аби презентувати тут фільм «Казка про гроші». У стрічці акторка виконала одну із головних ролей.

ТЕРЕНу вдалося поспілкуватися із акторкою та дізнатися цікаві деталі про фільм.

- Чому вирішили відзнятися у «Казці про гроші»?

- Це такий матеріал, за який вже бралися режисери, тому ті невеликі кошти, які виділили на зйомку цієї стрічки вже були частково потрачені. Коли запропонували взятися за цей фільм режисеру Олесі Ісаєнко-Моргунець, то вона дуже завзято за це взялася. Тож Олеся почала звертатися до акторів, у тому числі до мене, зі словами, що ось є такий матеріал, я хочу його зробити, але немає коштів. Тож ми всі розуміли, що це потрібно зіграти у фільмі, потрібно це зробити для нашої подруги. І ми це зробили.

- Які ваші враження від фільму?

- Не хочу вам нав’язувати свою думку, просто скажу лише декілька слів. Стрічка насичена українським фольклором, прекрасний гурт «Мавка» там співають.  Загалом дуже гарна музика у фільмі, вона якась магічна та автентична. Картинка на екрані вийшла надзвичайно якісна та гарна. Та й акторський склад просто чудовий, і зараз я не про себе говорю (прим. посміхається).

- Де проходили зйомки та скільки часу тривали?

- Зазвичай у акторів за день відбувається зйомки декількох епізодів, нас постійно підганяють. А коли знімали цей фільм, то всі були розслаблені, тому що зовсім по-іншому до цього всього ставилися. Зазвичай ми знімали одну сцену на день, загалом весь цей процес – як зустріч старих одногрупників. Щодо місця, то натура знімалася у музеї під Києвом, та у центрі столиці в «Мамаєвій слободі» - це такий невеликий осередок української культури.  

IMG_20180124_165900
IMG_20180124_165900

- Чому така назва, чому «Казка про гроші»?

- Фільм в дійсності про гроші. Адже коли людина заробляє своєю власною працею, вона навряд чи стане ненажерливою, але коли людина починає забирати гроші у когось, то це вже той момент, коли межа перейдена. Але стрічка не тільки про гроші, а й про релігію, любов та пияцтво.

- Знаємо, що у вас у Тернополі є родичі?

- Я народилася в Іркутську, а мати із Хмельницької області. Тут проживають моє бабусі покійної дві невістки, але я називаю їх сестрами. Вони сюди приїхали працювати, і залишилися тут жити. Я в Тернопіль приїжджала у дитинстві, це було дуже давно. Тому я приїхала презентувати сюди фільм. І я дуже щаслива, що побачила своїх рідних (прим. плаче).

- Які у вас враження від Тернополя?

- Тут чудова архітектура, і я знаю що це дуже зелене місто. А ще те, що Тернопіль – дуже компактний, тут все поруч. Але місто вражає.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео