Тернополянам за кордоном нічого не загрожує крім...зарплат

Гроші

Українці їдуть у Польщу на заробітки через мізерні зарплати у вітчизняних роботодавців. Про це розповів нардеп Антон Геращенко в ефірі телеканалу «112.Україна».

"Не потрібно нагнітати ситуацію. Українцям у Польщі нічого не загрожує, крім зарплат. Які, на жаль, вищі, ніж в Україні. Я буваю багато разів у Польщі. Мені дуже неприємно бачити, коли ти сидиш у кафе, а до тебе підходить офіціант - українець з мого рідного Харкова. Він каже: "Антоне Юрійовичу, я би працював у Харкові, але там офіціант заробляє 5-7 тисяч гривень. А тут - десь 25 тисяч", - сказав він.

За словами нардепа, в Україні потрібні «нормальні зарплати», щоб «мільйони українців не виїжджали на роботи в Польщу, Європу або Росію».

«Ми не повинні приймати якісь антипольські закони. Повинні бути розумнішими. Не погіршувати відносини із Польщею, яка все ж таки наш стратегічний партнер у багатьох питаннях... Польща нам не ворог, наш ворог - Російська Федерація», - додав нардеп.

Роботодавцям все одно доведеться підвищувати зарплату працівникам, а теперішні податки не душать бізнес, заявляли в уряді.

Вибір читачів за тиждень

Відео