Орест Сарматський

Американський дім заслухався молодим оратором з Тернополя

94680fffd61d4f265cb8c3069fdf97bc

Тернопільський студент успішно виступив на конкурсі з ораторського мистецтва.

Студент географічного факультету, спеціальності «Туризм» Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Ігор Кривий виборов друге місце у фіналі Національного конкурсу з ораторського мистецтва, який  відбувся  в Американському домі столиці України, - повідомляє обласне управління освіти та науки.

У цьогорічному конкурсі, організованому  Спілкою англійської мови України, брали участь українські студенти віком від 16 до 20 років денної форми навчання. Змагалися вони за головний приз – представляти Україну на Міжнародному конкурсі публічних виступів, який пройде у Лондоні в травні 2018 року.

Серед 19 півфіналістів, учасниками конкурсу від нашої області були: Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка і Тернопільська класична гімназія.

Як йдеться на сайті Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, загальна тема півфіналу «Art has no borders». За п’ять хвилин учасники мали висловити своє бачення теми, але не повинні були використовувати її як заголовок власної промови. Виступ кожного учасника був емоційним, переконливим та потужним, а розуміння теми – у всіх своєрідним та творчим. Після кожної промови члени команди «Question team», судді та слухачі ставили оратору запитання.

Оцінювало конкурс поважне журі у складі наступних фахівців: Люсії Дюмон, віце- президента Спілки англійської мови Франції, Майкла Хадсона, методиста, вчителя та головного консультанта Дінтенел Ед’юкейшн, вчителя зі США Елізабет Фосет, що зараз працює в Україні за програмою Фулбрайт, Марини Малигіної, регіонального менеджера Пірсон Ед’юкейшн та спеціаліста представництва МОМ із трудової міграції Анастасії Винниченко.

У фінал пройшло вісім найкращих, які виступили з імпровізаційною промовою. Учасники отримали теми промов за 10 хвилин до виступу, який тривав 2-3 хвилини. Завдяки технічній підтримці Американського дому всі присутні бачили як готувалися конкурсанти в іншій кімнаті. Звичайно, комусь вдалося проявити себе краще, комусь гірше і саме це допомогло визначити переможця. Нею стала студентка першого курсу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Анастасія Рогова з промовою під назвою «Happiness». Почесне друге місце виборов Ігор Кривий, студент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, а приз «Глядацьких симпатій» отримала Карина Ковальчук, студентка Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Кожен учасник отримав сертифікат про участь в конкурсі. М.І.Данілко, голова Спілки англійської мови України, нагородила переможців призами, вони також отримали сувеніри від віце-президента Спілки англійської мови Франції Люсії Дюмон.

Хоч змагання й передбачає собою суперництво, багато хто встиг потоваришувати і відкрити себе один для одного. Дуже важливо, що цей конкурс дозволив зібрати під одним дахом багато «світлих голів», які безумовно після подібного випробування стали на щабель вище у своєму інтелектуальному та професійному розвитку.

Фото - ТНПУ

Вибір читачів за тиждень

Відео