Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали місцеву раду, куди можуть балотуватися навіть… 14-річні

e179f872928ef887f1e68f33c0ca9509

Теребовлянська ОТГ оригінально залучає молодь до місцевого самоврядування.

Теребовлянська молодіжна міська рада стала ще одним брендом, який якісно вирізняє місто з-поміж інших. Вона була створена як консультативно-дорадчий орган Теребовлянської міської ради і з організації при міській раді переросла в серйозний осередок молодіжної активності, який є прикладом для інших та заохочує стати його учасником.

Про це повідомляє сайт «Децентралізація».

Члени молодіжної міської ради (ММР) організовують, проводять та беруть участь місцевих заходах: «Новорічній майстерні», майстер-класах, екскурсіях, тренінгах, семінарах від українських та закордонних експертів, благодійних акціях тощо.

Будь-який учень чи студент навчальних закладів міста або мешканець Теребовлі у віці від 14 до 29 років може балотуватися у депутати до молодіжної міської ради. Вибори відбуваються на базі загальноосвітніх закладів міста та Теребовлянського вищого училища культури.

У 2017 році, в рамках партнерської угоди між гміною Конопніца (Республіка Польща) та Теребовлянською міської радою, представники ММР презентували польським гостям свою діяльність, а також ознайомилися із творчими проектами та організацією молодіжної культурної діяльності у дружній гміні. Такі зустрічі є основою для підготовки спільних проектів і розвитку молодіжної політики та культури в громадах України та Польщі.

Нині Теребовлянська молодіжна міська рада виступає інструментом залучення молоді до життя міста та околиць, а також рушійною силою впливу на місцеву владу у молодіжних питаннях.

У 2018 році на базі ММР створюється молодіжний центр Теребовлянської ОТГ.

Навіть більше, у грудні 2017 року Теребовлянська ММР спільно з міською радою подали заявку на національний конкурс «Молодіжна столиця України». Місто-переможець отримає статус молодіжної столиці на цілий рік, що підніме його авторитет на вищий рівень, допоможе здійснити усі задуми у найкоротший термін.

Голова Теребовлянської міської ОТГ Сергій Поперечний повністю підтримує молодіжний актив громади: «Ідеї молоді ми завжди вітаємо та підтримуємо. Адже за молодим поколінням – майбутнє громади і всієї країни. Від себе маю єдине прохання – вносити більше яскравих фарб до щоденної праці місцевого самоврядування, щоб ми разом зробили наше місто затишним та привабливим».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео