Оксана Бучко

Що робити з дітьми без вакцинації вирішують у тернопільських дитсадках

vakcinaciya-01

У подальшому вакцинацію планують зробити обов’язковою для відвідування дитсадків у Тернополі. Поки вакцинація є лише рекомендацією медиків. Останнє слово – за керівниками дошкільних закладів. У той же час лікарсько-консультаційну комісію ніхто у місті не відміняв.

- Педіатр в поліклініці сказала: «Вже комісії ЛКК нема, тепер домовляйтесь в садочку,, - розповіла тернополянка Аліна Ярмакова. – Моя дитина застудилась. Тому наразі прививку робити не можна. Але я не розумію, коли захочемо іти в садочок – то ЛКК пропускати?

Як пояснив головний лікар дитячої міської лікарні, у Тернополі діти проходять лікарсько-консультаційну комісію. Якщо ж є протипоказання для вакцинації, краще залишити дитину вдома. Хоч цілком можливо, що в садочку погодяться прийняти її і без вакцинації.

- Є закон про освіту, який говорить про право на освіту усіх дітей, - зазначив головний лікар дитячої міської лікарні Андрій Артимович. – Ми плануємо це питання врегулювати, аби у майбутньому медики і освітяни не розбігались у таких важливих рішеннях. Адже інфекційна безпека – це важливий момент. Особливо  у час, коли ми не справились остаточно із захворюваністю на кір.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео