Віра Олександрович

Елітні автівки переважно їздять вулицями Тернополя

елітні авто

Власники елітних автівок торік поповнили бюджет Тернопільщини на 4 млн грн.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Річні надходження транспортного податку від автовласників Тернопільщини склали 4 млн грн, - кажуть у податковій. - Сплачена сума на 1 млн грн перевищує показник 2016-го.

Усього у Тернопільській області перебувають на обліку 203 власники елітних авто-об'єктів оподаткування. Серед них: 87 - юридичних і 116 - фізичних осіб (станом на 31.12.2017 р. – прим.).

- Найбільше транспортного податку надійшло в обласному центрі – 1 млн 340 тис. грн, натомість у Тернопільському районі – 320 тис. грн, - уточнюють у податковій.

Нагадаємо, транспортний податок, ставка якого становить 25 тис. грн/рік, сплачують за легкові автомобілі із датою випуску до п'яти років і середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної зарплати. У 2018 році – це 1 мільйон 396 тисяч 125 гривень (3723 грн Х 375 – прим.).

До речі, юридичні особи повинні самостійно обчислювати суму платежу, до 20 лютого подавати декларацію і щоквартально сплачувати податок. Громадянам платіж нараховують у фіскальній службі. До 1 липня їм надсилають податкові повідомлення-рішення за місцем реєстрації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео