Між Канадою й Україною: Наталія Гаєвська матиме лекції й семінари в Тернополі

НГ Тернопіль

Сімейний психолог, кандидат психологічних наук Наталія Гаєвська, яка тепер з сімєю мешкає в Канаді, деякий час перебуватиме в Тернополі. Вже традиційно матиме тут семінари й тренінги для людей, що потребують її фахової підтримки.

У травні виповниться п’ять років, як Гаєвські емігрували до Канади, мешкають у Торонто. Уже там пані Наталія народила другу донечку, підтвердила здобутий в Україні фах, от-от отримає ліцензію психолога. Для цього в Канаді їй довелося «добирати» 1,5 тисячі супервізійних годин. До того ж, в Україні завершує ще й акредитацію на когнітивно-поведінкового терапевта в Українському інституті когнітивно-поведінкової терапії. Зокрема, й через це досить часто приїжджає на батьківщину.

Наразі консультує очно й у Skype за чотирма напрямами – дитяча, індивідуальна, сімейна психотерапія, допомога у соціально-психологічній адаптації емігрантів та членів їхніх родин.

НГ з дітками
НГ з дітками

Буквально на наступний день після повернення в Тернопіль пані Наталія поїхала до Львова на триденний семінар Ренати Заннвальд «Символдрама в роботі з підлітками». Давно захоплювалась методикою психотерапевта з Німеччини, штудіювала її книги, тож ніяк не могла втратити нагоду почути її наживо, поспілкуватися на професійні теми.

- У підлітковому віці діти й так дуже вразливі. Якщо на цей період припадає ще й родинна еміграція, це часто призводить до криз у стосунках з батьками й ровесниками. У Канаді багато працюю саме з такими підлітками, - каже Наталія Гаєвська. – Символдрама якраз допомагає позбутися невротичних станів, комплексів, страхів і тривог. 

Далі планує повернутися до спільного з Юрієм Мінчуком проекту «Крок назустріч» для людей із різними залежностями та співзалежних із ними близьких.

- Дуже багато людей, яким вдалося подолати пристрасть до алкоголю, наркотиків чи інші залежності, «зриваються» через те, що змінилися лише вони самі, а ті, хто поруч – ні, - пояснює пані Гаєвська. – Співзалежність шкідлива і для тих, і для тих, тож треба працювати над тим, щоб позбутися її.

За час перебування в Тернополі Наталія Гаєвська також прочитає кілька лекцій в Клубі ділових людей (зокрема, про стресостійкість і вміння отримувати задоволення від життя). А 25 лютого в клубі «Best Мама» відбудеться перша її лекція «Життєві сценарії, які батьки закладають своїм вихованням дітям».

Фото – з особистого архіву Наталії Гаєвської.

Вибір читачів за тиждень

Відео