Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: декларацію про доходи чекатимуть тільки до 1 травня

Декларація

Декларацію про доходи жителі Тернопільщини можуть подавати у будь-який зручний для них спосіб. Проте головне – зробити це правильно і вчасно!

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України (ПКУ) податкову декларацію про майновий стан і доходи подає платник податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або через уповноважену на це особу;

- поштою із повідомленням про вручення і з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі із дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

- Звертаємо увагу, що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі, – не пізніше закінчення останньої години дня, коли спливає такий граничний строк, - наголошують у податковій.

До речі, податкову декларацію громадяни подають до 1 травня року, що настає за звітним. Для громадян, які мають право на податкову знижку, дата інша – до 31.12.2018 р. (включно).

Фото із відкритих джерел

Довідка. Податкову декларацію із 1 січня 2018 р. подають за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 р. за №556 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

Вибір читачів за тиждень

Відео